Şerban CIONOFF : LA UMBRA ŢAŢELOR ÎN FLOARE

Supărare prin vecini, spaimă mare prin găini! Umblă vorba, teleleu-creanga, prin lume cum că Politiciana lu’ Tătuţu – Ebba, dacă numele acesta vă spune ceva – a sărit la beregata Preferatei lu’ Tătuţu- numele Elenei Udrea, mai bine zis, renumele ei, vă spun cu siguranţă ceva…
Adică de unde până mai ieri mergeau de mânuţe ca două mânzişoare ale politichiei carpato-pontico-dâmboviţene, uite că, mai nou, lui Ebba i s-a căşunat pe Nimfa Pleşcoilor.
Unii cred că totul vine de la caniculă şi că pe vremea asta şi unui om cu scaun la cap i s-ar pune pata pe contimporanii lui. Alţii zic cum că, exact dimpotrivă, Ebba, aflată după europarlamentarele de acuşica nişte luni cam pe dinafară, s-a gândit ea ce s-a gândit şi, ţuşti, şo pe Elena cea iute la titirez! Fiindcă, mai spun aceleaşi spirite calme, mezina s-a gândit ce s-a gândit şi a ajuns la ideea (parcă aşa se numeşte chestia asta, nu-i aşa?) că unde ar putea ea să lovească mai cu spor decât în cea care reprezintă cea mai periculoasă competitoare la postul de Muză a concepţiei Tătucului Demisu* despre promovarea femeii în societatea românească multilateral prăbuşită. Aceasta fiind doar primul pas al emancipării mezinei de sub umbrela protectoare a verişoarei prin –mezalianţă de partid şi de stat.
Drept pentru care mai umblă şi vorba că dacă pe cale amiabilă nu o să se mai poată cădea la pace- pace între două personalităţi bine conturate (asta am vrut să spun, dumneavoastră la ce vă gândeaţi?) se va ajunge la judecata nepărtinitoare a lui Zeus- Flota Naţională Zero.
Care, oameni suntem, ce o să spună atunci când va trebui să aleagă? Foarte probabil că tot ceva de genul”între instinctul patern şi respectul faţă de democraţia de partid aleg pe…. Ia mai duceţi-vă dacului amândouă!!!”
După care, se va întoarce la trebile ţării că, uite, ca mâine vin alegerile şi trebuie să predea gestiunea la cheie, el fiind, după cum bine îl ştim un ins cu frica Celui de Sus şi, deopotrivă, cu o necuprinsă spaimă de ultra-reformata (noastră?) justiţie.
Una peste alta, toată tevatura asta nu face decât să ne dovedească (dacă mai era nevoie?!) la ce hal de mizerie s-a ajuns în cocina pseuudo-politică pe care o patronează Amiralul Dezastrului Naţional.
Între timp, la emisiunea „De pe marea scenă a ţării pe micul ecran”, aşteptăm cu maxim interes un nou episod din serialul naţional ”La umbra ţaţelor în floare”.
De unde şi vorba înţeleptului:”Stilul este omul însuşi”. Care om şi care oamene nu vrea să vorbeşte cu tine. E bine?!…
serban-cionoff