Șerban Cionoff: Mitocănia sabotează România

serban-cionoff-150x1501Dacă mai era nevoie de încă un argument pentru a susţine fără putinţă de tăgadă adevărul nemuritoarei zicale „ce își face omul cu mâna lui se numeşte lucru manual” uite că Traian Băsescu l-a oferit pe tavă!
Fiindcă nu prea văd cum altminteri am putea intepreta deciza lui de a convoca, ni-tm ni–sam, o şedinţă a CSAT exact mâine. Adică marţi,la jumătate vizitei în ţara noastră a delegaţiei guvernamentale chineze şi într-o zi când sunt prezenţi la Bucureşti şefii de guverne din ţările Europei Centrale şi de Est.
Chiar aşa, ardea casa? Se declanşa un atac al extratereştrilor asupra pământului străbun al patriei, aşa încât Amiralul Dezastrului Naţional a decis să sune goarna adunării? Ba, mai rău, a hotărât să-i vâre sula-n coaste (vorba clasicului) premierului Victor Ponta să vină la şedinţă… Care premier este, după cum bine se ştie, gazda şi interlocutorul principal în cadrul negocierilor şi discuţiilor care au loc în acest început de săptămână. De aici şi întrebarea de maxim bun-simţ: era absolut necesar să se convoace CSAT-ul musai în ziua de marţi, 26 noiembrie anul curent?
Haida-de!… Vacs-albina, mandolina! La mijloc nu este decât oftica neagră a lui Traian Băsescu pe Victor Ponta şi pe guvern pentru că ei şi nu „EL” (majusculele mitomaniei!) sunt, din partea României, protagoniştii evenimentelor. Şi, prin urmare, că nu e el, Piţ – Împărătuş, omul zilei. Mai departe, pentru că a socotit în minţişoara sa că nu e de-ajuns smetia pe teme economice pe care a vrut să i-o altoiască lui Victor Ponta, ce şi-a zis el, Traian Băsescu al celor încă 50 şi ceva de săptămâni? Ia să pun eu de un CSAT, aşa ca să ştie, laolaltă, China şi cu Europa Centrală şi de Est cine este marele tată pe malurile Dâmboviţei.
Numai că, de data asta, chiar că Traian Băsescu şi-a aplicat un şpiţ… cu autoservire. Fiindcă, acţionând brutal, fiind cuprins de ură şi orbit de patimă, nu a luat în calcul un mic , dar decisiv, amănunt. Acela că înalţii oaspeţi, atât din China cât şi din Europa Centrală şi de Est, mai au pe aproape nişte spcialişti pricepuţi în a tălmăci mesaje de tipul/teapa celui dat de Traian Băsescu.
Iar, după câte ştiu eu, în vocabularul diplomatic, pentru asemenea ieşiri există sintagma „geste peu amical”.
Numai că, lucru esenţial în discuţie, ieşirea lui Traian Băsescu nu l-a jignit doar pe Victor Ponta. Nu! această ieşire de o crasă mitocănie, se constituie, lucru extrem de grav!, într-o ofensă adusă, în egală măsură, şi înalţilor oaspeţi chinezi şi celor din Europa Centrală şi de Est. Cărora ce ar trebui să le spună gazda , Victor Ponta: „Mă scuzaţi , dar eu am nişte treabă, m-a chemat jupânu’ Băse!”
Foarte curios sunt să văd ce mină va aborda Traian Băsescu atunci când îi va primi la Cotroceni pe oaspeţii participanţi la aceste înalte reuniuni? Sau, te pomeneşti că, năzdrăvan din fire cum îl ştim, îi trece prin cap să nici nu îi mai primească?!…
Lăsând, la o parte gluma, adică hazul-de-necaz, eu cred că, de data asta preşedintele renegat prin referendum naţional, nu l-a sabotat (doar) pe Victor Ponta. Nu, Traian Băsescu a sabotat România. Oare nimeni dintre linge-parchetul din Dealul Cotrocenilor nu s-a gândit să îl prevină despre treaba asta?
Fiindcă, atenţie mare, domnilor: O FI EA, MITOCĂNIA, A LUI TRAIAN BĂSESCU, DAR ROMÂNIA ESTE A NOASTRĂ!