Șerban Cionoff: MODESTĂ SUGESTIE PENTRU AGENDA „MARELUI LICURICI”

Numai azi nu e mâine şi marţi, preşedintele Barack Obama se va întâlni, la Varşovia, cu aliaţii din Europa Centrală şi de Est. Fireşte, nimeni nu se hazardează să facă pronosticuri asupra detaliilor agendei acestei întâlniri despre care comunicările oficiale precizează într-un limbaj laconic şi sec doar că preşedintele Statelor Unite va reînnoi aliaţilor din această zonă asigurarea sprijinului în faţa ameninţărilor la adresa securităţii lor.
Cu atât mai riscant şi mai neserios apare, atunci, să se apuce un cineva să facă predicţii despre ce i-ar putea spune, în particular, preşedintele Obama (încă) preşedintelui României. Cu toate astea, tare sunt curios dacă printre subiectele abordate va figura şi atât de urât mirositoarea afacere în care este implicat fratele prezidenţial, Mircea.
Întâia ipoteză ar fi aceea că şeful executivului american nu a fost informat despre tărăşenie. Puţin probabil de vreme ce este bine ştiut interesul „Marelui Licurici” pentru lupta împotriva corupţiei în scumpa noastră patrie. Aşa după cum este bine ştiută şi aprecierea deosebită de care se bucură din partea marelui aliat instituţiile-cheie ale regimului Băsescu- DNA şi ANI-pentru neobosita şi rodnica activitate pe care o desfăşoară în avanposturile luptei anti-corupţie.
Iar, atunci când în caracatiţa corupţiei se află prins însuşi numele fratelui Întâiului Cruciat Anti-Corupţie al României, este de la sine înţeles că Marele Prieten de peste Ocean trebuie să ceară toate „direct de la sursă” lămuririle necesare şi pe deplin cuvenite. Dar, mai ştii? Poate că, luaţi cu alte treburi arzătoare, înalţii funcţionari ai Administraţiei americane nu au dat importanţă acestui subiect.
De aceea, îmi permit să folosesc acest canal de comunicare pentru ca să trimit acest mesaj preşedintelui Barack Obama:”Domnule preşedinte, ce ar fi să îl întrebaţi pe (încă) preşedintele României, ce caută numele fratelui său în toată această poveste atât de murdară?”
Eu atât am avut de spus!
Şerban CIONOFF