Șerban Cionoff: TITLUL (NU) SCUZĂ MIJLOACELE !

Nici s-a uscat bine cerneala de pe foile de hârtie pe care erau scrise primele ştiri şi comentarii despre scandaloasa poveste în care sunt implicaţi Mircea Băsescu şi clanul lui Bercea Mondial că asistăm la o bruscă schimbare de accent. Nişte anumite televiziuni şi gazete titrând cu litere cât roata carului :”Mircea Băsescu, şantajat de neamurile lui Bercea Mondial!”
Mi se va spune că nu e decât o găselniţă gazetărească menită să incite şi să atragă cititorul sau telespectatorul. Vezi Domne, titlul scuză mijloacele. Să fim serioşi! În realitate, este vorba despre o crasă diversiune prin care propagandiştii de alcov al clanului băsist încearcă să multe atenţia publicului de la câteva lucruri foarte-foarte neplăcute.
Să numesc doar câteva dintre ele. Astfel:
1) Nu doar Mircea Băsescu, fratele (încă)preşedintelui României, ci chiar familia lui Traian Băsescu se află în nişte relaţii,dacă nu direct de rudenie măcar de prieteşug afişat, cu familia unuia dintre cei mai temuţi interlopi de pe întregul teritoriu al scumpei noastre patrii. Să ne mai uităm o dată pe fotografiile în care Traian Băsescu şi soţia apar în centrul unor evenimente speciale din familia aceluiaşi Mondial. Mă aştept, bineînţeles, la nişte replici smiorcăite cum că, de exemplu, afişându-se la horă mare cu această familie de o anumită etnie neamul Băseştilor a vrut să arate că nu practică discriminarea etnică. Foarte bine! Dar, oare, nu mei existau şi alte familii de rromi care puteau fi asistate, dacă nu direct năşite, la cununie or la botez, de cuplul prezidenţial? Şi, dacă tot ţinea morţiş să năşească nişte rromi de ce tocmai la ai lui Bercea Mondial s-au oprit frăţânele prezidenţial? I-a tras numele din căciulă sau l-a ginit pe furate, ca la baba oarba? Mă mai aştept ca, pe aceleaşi canale de presă( neapărat „independente”!) să mi se mai spună că, prin actul năşitului, de către Mircea Băsescu precum şi prin participarea primei familii a ţării la aceste ceremonii, nu s-a dorit decât să îi aducă pe ai lui Mondial la dreapta credinţă. În acest caz, ce legătură ar putea să existe între sacralitatea botezării şi maldărul de bancnote pe care le învârtea cu mână calificată Bercea în cristelniţă, numai aşa , de-al iacă-al-cui doar doar de or să moară de oftică duşmanii…
2) Directa implicare, pe cale de năşirea multelor progenituri ale neamului lui Bercea Mondial- copii neavând, desigur, nici-o vină în toată această treabă!- atât a unor nume grele de la vârfurile politichiei carpato-pontico-dâmboviţene, cât, mai ales, a unor persoane cu importante atribuţii pe linie profesională din sistemul juridic. Fireşte, şi de această dată, propagandiştii simbriaşi au să-mi spună că vorbesc cu patimă de vreme ce puterea judecătorească şi-a făcut datoria aşa încât, la ora asta, Bercea şi alţi membrii ai clanului său ispăşesc pedepsele meritate. Foarte adevărat, dar, daţi-mi voie să vă întreb, domnilor, ce se întâmpla dacă, în lumea justiţiei, nu ar fi existat şi asemenea oameni cinstiţi curajoşi şi demni care să facă dreptate? Nu cumva, Bercea Mondial şi ai lui şi-ar fi făcut mendrele „cum vrea muşchii lui”? Şi, încă ceva: pe acel procuror care, în cazul „afacerii Bercea Mondial”, una zicea ieri şi cu totul altceva zice acum, unde să îl încadrăm atunci când vine vorba despre independenţa şi corectitudinea justiţiei?
Avem, aşadar, aici dea face cu acel răs-ştiut procedeu de manipulare ordinară care se numeşte inversare a planurilor şi, prin aceasta, inversarea vinovăţiilor. Procedeu prin care se încearcă (şi, foarte probabil se va şi reuşi) „inocentarea” lui Mircea Băsescu şi absolvirea lui Traian Băsescu de orice răspundere , fie şi morală, în acest scandal generat de ultra-dubioasele relaţii cu Bercea Mondial şi caracatiţa sa ultra- coruptă şi multiplu-corupătoare.
Atenţie, domnilor manipulanţi de vorbe şi de imagini, nu întotdeauna titlul scuză mijloacele!…
Şerban CIONOFF