Șerban Cionoff: S T S NUMĂRĂ VOTURI, NOI NE NUMĂRĂM MORŢII

 

După cum anticipam în articolul publicat ieri pe această pagină, nici pomeneală despre vreo scuză din partea autorităţilor implicate în drama din Munţii Apuseni! Cât despre demisia de onoare a celor cocoţaţi în vârfurile respectivelor instituţii- nici pomeneală, măcar aşa, una, acolo, ca de sămânţă, dovedindu-se, o dată mai mult, adevărul vorbei din bătrâni: „de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.”

Ca tot românul, aştept finalizarea anchetei comisiei guvernamentale şi, mai ales, aştept măsuri clare şi destituiri pe măsura gravităţii faptelor. Aşa după care aştept judecarea neîntârziată a celor vinovaţi şi pedepsirea lor pe măsura vinii lor. Atenţie, am spus: a celor vinovaţi şi nu a Acarilor Pun!…

Distribuie prietenilor

Fireşte, aşa după cum se întâmplă de fiecare dată, comentariile sunt „şi aşa …şi aşa”. Unii acuză, fără cruţare autorităţile, iar alţii încearcă să dreagă busuiocul. Mai mult, o bună parte dintre cei ce au cuvânt acuzator împotriva autorităţilor nu ezită să arate cu degetul direct în direcţia Dealului Cotrocenilor considerând că „aceluia” i se datorează numirea şi menţinerea în funcţie a unor personaje incompetente dar devotate „famigliei”cu Traian Băsescu în suflet, aşa după cum alţii au şi trecut la operaţiunea „dresul busuiocului”,perorând cu înfocare sloganul „de ce nu scrieţi direct că i-a omorât Traian Băsescu?”(Ceva în genul acesta mi-a fost dat să citesc chiar în comentariile la textul subsemnatului apărut ieri tot în acest chenar.)

Fără a face pronosticuri, imi permit, totuşi, să atrag atenţia asupra împrejurării că sunt din ce în ce mai mulţi cei care atrag atenţia că instituţia care cumulează cel mai mare număr de acuze, iar, cel puţin până acum, argumentele sunt foarte solide, este STS-ul. Motivele se cunosc şi nu îmi face nici-o plăcere să le reamintesc. Numai că atunci când spui STS spui, automat, Marcel Opriş. Iar, când spui Marcel Opriş spui, automat, şi omul de casă al Pescuitorului Naţional în Ape Tulburi.  Şi, când spui asta, spui numaidecât „Operţiunea Voturi pentru Zeus”. Titlu compet:”Numărat cu mână calificată voturi ca să iasă Zeus încă o dată preşedinte.”(ediţia 2009). Prietenii ştiu de ce…

Despre acest veritabil „General al Armatei Moarte” a devenit un loc comun să se spună că este ţanţoş nevoie mare, că este o culme greu de atins a aroganţei, ba chiar a tupeului cras. Ceea ce, mai era nevoie să o spun?, nu are absolut nici-o legătură cu onoarea militară! Are, în schimb, foarte multă, enorm de multă legătură cu spatele pe care i–l asigură tutorele său (i)moral şi stăpânul său absolut.  De aici şi comportamentul  de vătaf al lui Marcel Opriş, comportament de fante şmecheraş şi tupeist pe care numeroase secvenţe televizate ni l-au prezentat în direct. Şi tot de aici maniera  absolut inadmisibilă în care STS, această instituţie supra- bugetivoră, în frunte cu super-îngalonata ei căpetenie, şi-a făcut publică poziţia faţă de tragedia de acum două zile.

Întrebarea , de elementat bun simţ, este: până când? Adică până când acest general Marcel Opriş va mai fi menţinut în fruntea STS-ului şi până când STS-ul va avea statut de „sat fără câini?”

Pentru că aceasta este  legea regimului fără- de-lege al lui Traian Băsescu, pe care tragedia aviatică din Munţii Apuseni, o dovedeşte cu o câinească fermitate: românii îşi numără morţii, iar Marcel Opriş le numără voturile, lui Traian Băsescu şi găştii sale!

Şi, toate astea, în temeiul hăhăitului prezidenţial: „Să trăiţi bine!”…

 

 

Şerban CIONOFF