Şerban Cionoff : ŞCOALA ROMÂNEASCĂ L-A PUS LA COLŢ PE TRAIAN BĂSESCU!

serban-cionoff-150x1501
Zdravănă smetie i-au mai ars zilele astea Demisului Naţional elevii noştri şi dascălii lor! Mă refer, desigur, la cele 11 medalii, dintre care 6 de aur, câştigate la olimpiadele de fizică, chimie şi informatică, plus media de aur şi menţiunea la olimpiada de la Olimpiada internaţională de filosofie, care, dimpreună cu 9 medalii (2 de aur, 5 de argint şi 2 de bronz) obţinute de către gimnastele noastre la Sofia, reprezintă o categorică dezminţire a nemerniciei ziceri a (încă) preşedintelui României: ”Şcoala românească produce tâmpiţi.”
De fapt, încă o categorică dezminţire, dacă ne gândim că, în pofida dezinteresului nemernic cu care au tratat şcoala românească de toate grade sfertodocţii cu ifose din şleahta şi de teapa lui Traian Băsescu, majoritatea covârşitoare a elevilor, studenţilor şi a dascălilor lor nu s-au lăsat întorşi din drumul lor spre performanţă. Performanţă reală, care nu poate fi atinsă decât prin efort, dăruire şi chiar prin sacrificii, performanţă durabilă care nu are nimic de-a face cu bâlciul de o stridentă vulgaritate în care îşi etalează ”succesurile” tupeiştii „cu Traian Băsescu în suflet” şi hoţi la drumul mare care, de aproape zece ani, prăduiesc, fără frică şi ruşine, ţara.
Cu minunata lui ştiinţă de a sancţiona grobiana voroavă a Marinarului-Fără-Busolă, hâtrii noştri au scos, prompt, o savuroasă snoavă pe tema asta. Zice-se, aşadar, că Emil Boc, ex –premierul de plastilină, s-a dus „la Zeus” cu căciula în mână ca să îi cerşească nişte bani pentru învăţământ, dar a fost categoric refuzat pe motiv că banii aceia vor merge la modernizarea puşcăriilor: „Mă prostovanule – i-a răcnit Satrapul Neamului -,încă nu ai priceput că,de la guvernare, noi nu plecăm la şcoală, ci la mititica?”
Cu toate astea văd că, şi azi, oameni de bună credinţă, dar mai puţin pricepuţi în dedesubturile politichiei de trei parale a ilegitimului- preşedinte al României, se întreabă de ce acesta nu şi-a făcut, până acum, vreme să iasă – la faimoasele ceasuri 18, 80 fix trecute – pentru a adresa felicitări minunaţilor noştri copii şi celor care i-au adus pe culmile succesului? Oameni buni, lăsaţi de o parte asemenea visări, fiindcă aşa-zisul preşedinte ,ajuns la cele mai înalte cote ale dezavuării naţionale, are acum alte priorităţi. El merge să facă propagandă electorală partidului-de-poşetă al Elenei Undrea, îşi decorează cădelniţarii de casă, dacă tot au rămas alde Patapieivici et comp, fără sinecurile grase pe care le luau de la ICR sau, mă rog, mai are de aruncat nişte zoaie înspre premierul Victor Ponta şi, mai nou, spre alianţa electorală PSD-UNPR-PC. Vorba aia, numai mâine nu sunt europarlamentarele, iar prognozele nu arată deloc bine pentru Traian Băsescu şi „Ai lui”. „Ai lui” de-aici, de acasă, dar şi „Ai lui” de prin ograda PPE.
În aceste împrejurări, gestul premierului Victor Ponta de a premia, azi dimineaţă, elevi şi profesori din 65 de şcoli pentru performanţele lor de excepţie, merită consemnat pentru însăşi normalitatea sa. Aşa după cum merită consemnată prezenţa, în studiourile Antenei 3, a şefului executivului şi, în acelaşi timp preşedintele PSD, alături de câţiva dintre candidaţii alianţei PSD-UNPR –PC pentru viitorul Parlament European, la întâlnirea cu admirabilele copile-minune ale gimnasticii noastre. Gest pe care îl înţeleg ca pe un angajament că, în viitorul Parlament European, şcoala şi tânăra generaţie vor avea europarlamentari români care să le susţină cu competenţă şi cu dăruire cauza.
Revenind la muţenia prezidenţială faţă de noile performanţe ale şcolii româneşti, eu, totuşi, zic să nu vă miraţi prea tare dacă, zilele astea, îl veţi vedea pe Supra-Detestatul-Neamului ieşind pe sticlă spre a –şi debita fariseicele „gânduri bune”. Ba chiar să ne pomenim că îi invită, la Cotroceni, pe olimpicii şi profesorii lor, ca să îi felicite şi să îi decoreze!
Cum ar proceda, într-o asemenea situaţie, elevii şi magiştri lor? Mi-e greu să anticipez. Îi invit, totuşi, să îşi amintească secvenţa aceea de-a dreptul antologice în care un bătrân, care suferise ani grei de închisoare pentru convingerile sale politice, i-a aruncat, în faţă, în sala mare de la Palatul Cotroceni, lui Traian Băsescu, medalia pe care acesta tocmai i-o conferise. Spunându-i, cu vorbe aspre, dar pe deplin meritate, că nu el, Traian Băsescu, este cel în măsură să îi aprecieze jertfele şi să îl decoreze.
Aşa încât, în eventualitatea că ar fi în situaţia de a da curs unei asemenea invitaţi din partea tot – mai – vremelnicului chiriaş de la Palatul Cotroceni, eu unul socotesc cum că nu ar fi rău să îşi amintească de otrăvitele vorbe ale lui Traian Băsescu (”Şcoala românească produce tâmpiţi!”), ca şi despre gestul curajos al supravieţuitorului temniţelor ”reeducării”, după care să decidă dacă vor da sau nu curs otrăvitei invitaţii.
Că doar cunoaştem zicala:”Teme-te de Traian Băsescu, mai ales atunci când îţi face daruri!”