Șerban Cionoff: TRAIAN BĂSESCU NU CONSOLIDEAZĂ JUSTIŢIA, CI MASCARADA !

Nu cred că a existat un om cu capul pe umeri care să se fi aşteptat ca azi, la orele 13,30 fix trecute,Traian Băsescu, frăţânele lui Mircea Băsescu şi, în sfidarea cinică a voinţei naţionale democratic exprimată, menţinut de către nişte Înalte Protectori ca preşedinte al României, să îşi dea demisia. Dimpotrivă, au fost foarte mulţi cei care au anticipat că Debusolatul Naţional se va folosi şi de acest prilej pentru a mai da un recital de demagogie crasă,neruşinată.
De fapt, nici nu se putea să se întâmple altfel de vreme ce, nu cu multă vreme înainte unul dintre cei mai zeloşi sfetnici şi servanţi ai Demisului României –eternul şi fascinantul Sebastian Lăzăroiu- declara că (vezi Doamne!) probele prezentate de către postul Antena 3 fac „dovada foarte solidă că justiţia din România funcţionează”. Şi nu numai că spunea dar şi întărea: „Nu cred că vom avea o dovadă mai solidă”.
Uite că nici eu nu cred! Dar nu cred… exact inversul zicerii lingăului doctrinaro-prezidenţial. Adică nu cred că ar putea să existe o mai convingătoare dovadă că, prin această declaraţie, Traian Băsescu a dat liber mut şi manevrat justiţiarilor de serviciu să îl execute pe frăţânele prezidenţial. Contribuind, în fapt, la circoteca menită să îl mai urce încă o dată pe Traian Băsescu pe culmile luptei anticorupţie. Şi în acest fel să ne arate nouă, prostimii, că nu suntem în stare să pricepem ce imens bine ne-au făcut ei, protectorii şi călăuzitorii lui Traian Băsescu, atunci când l-au re-căftănit ca guvernator peste Românica.
De fapt, aici, Traian Băsescu a aruncat justiţiei- vreau să spun oamenilor corecţi şi cinstiţi care, slavă Domnului, au mai rămas în cadrul său-o provocare de cea mai abominabilă factură. Pentru că, în cazul în care împărţitorii de dreptate l-ar acuza şi apoi l-ar condamna pe Mircea Băsescu acest lucru s-ar datora NUMAI lui Traian Băsescu, el fiind, vezi Doamne!, cel care a cerut expres justiţiei să îşi facă datoria.
Parcă îi şi aud pe clănţăii de ogradă:”Vedeţi, mă, voi, ăştia care tot vorbiţi că Adrian Năstase a fost condamnat fără probe şi numai din raţiuni politice? Păi ce era să îi facă Traian Băsescu dacă aşa a hotărât justiţia independentă?! Ei, uite că, de data asta, Zeus l-a scăpat din braţe chiar pe frate-său!”
Ca să nu mai vorbesc despre frisoanele emoţionale ale răspândacilor de drept comun cum că frumos le mai zicea Traian Băsescu: „aleg consolidarea justiţiei”!
Aiurea consolidare a justiţiei. De fapt, prin declaraţia sa, sfidătoare şi mincinoasă, Traian Băsescu a ales o cu totul altă consolidare. Consolidarea mascaradei neruşinate pe care o joacă şi o va mai juca sub înalta oblăduire a laşităţii noastre mioritice.
Cinste lui, ruşine nouă!
Şerban CIONOFF