Șerban Cionoff: Traian Băsescu și Curtea Constituțională: Nu, telepatiei! Da, ordinului politic!

Foarte mulţi oameni de bine şi cu scaun la cap şi-au făcut cruce şi şi-au scuipat de trei ori în sân atunci când au cetit scorneala procurorilor despre „manipularea prin telepatie” la care Dan Voiculescu s-ar fi dedat spre a obţine din partea unor anumiţi decidenţi înlesniri în povestea ICA.
Lăsând la o parte năstruşnicia demnă de un nou Cleveitici-ultra-demagogul- adică introducerea „manipulării telepatice” în rândul deplictelor sancţionate penal- eu unul înclin să cred că domnii procurori au avut dreptate.
Chiar aşa, nu vă supăraţi dumneavoastră, de unde a luat numitul Dan Voiculescu învăţătură despre procesele de manipulare telepatică? În nici-un caz de la simbolul suprem al respectării neabătute a principiului separaţiei puterilor în statul de drept. Bravo, văd că aţi şi ghicit! Felicitările mele, de la dl Traian Băsescu, bineîneţeles!
Nu de alta, dar ştim foarte bine, că Amiralul Dezastrului Naţional, nu obişnuieşte, în raport cu ultra-independenta justiţie, în general, cu procuratura şi Curtea Constituţională, în particular, să recurgă la tehinici esoterice, oculte. Nu!, domnia sa când are ceva de spus ultra-hiper-super-independentelor instituţiuni, le-o spune direct.
Aşa cum a făcut şi de această dată, afirmând cu voce tare şi foarte răspicat că Legea privind Roşia Montană „va fi respinsă la Curtea Constituţională pentru că este o lege neconstituţională”.
Cred că nu se va găsi, acum, cineva care să pună întrebări chiţibuşare , de genul: ”de unde ştie, de pe acum, Traian Băsescu aşa de sigur cum va decide Curtea Constituţională?” E-te că ştie! E bine? Aşa după cum este la fel de bine să se ştie că, la rândul lor, justiţiarii bine arvuniţi la curtea cotrocenio-băsistă au priceput mesajul! Şi, cu asta, am închis discuţia. Punct şi de la capăt…
Acum cred că este cât se poate de clar de ce nu au nevoie, nici domnul Traian Băsescu şi nici justitţiarii cu el în suflet, de metode paranormale, telepatice? Foarte simplu, pentru că domnia sa nu are nevoie să inducă mesaje pe căi telepatice. Nu, domnia sa dă ordine! Care ordine sunt ascultate în poziţie de smirnă de către juraţii statului de …drepţi! Fireşte, ordine politice, fiindcă doar de-aia este un preşedinte deasupra partidelor. Un preşedinte călare pe partide. Pe partidele care se pun capră, bineînţeles…
Dacă tot am vorbit despre Curtea Constituţională, ia să vedem noi ce a mai spus domnul preşedinte Traian Băsescu despre Constituţie? Păi domnul preşedinte al României, pentru (parcă) încă 65 de săptămâni, a spus aşa ceva: ”Străinii ne cunosc Constituţia.”
Să moară mortu’, domnule preşedinte? Atunci cum a ajuns , acum un an, la la urechile doamnei Angela Merkel zvonul că în Costituţia României nu există prevederi privind suspendarea preşedintelui?
Prin „manipulări telepatice”, nu-i aşa?…