Șerban Cionoff: Uite cine vorbește despre „tensionarea societății”?! Traian Băsescu se joacă de-a cine zice ăla e!

Am citit şi m-am crucit! Am recitit şi m-am mai crucit o dată. Şi aşa mai departe…
Zău aşa,oameni buni, cum vi se pare că sună sintagma asta ameninţătoare – „Există riscul tensionării la nivelul societăţii”- rostită de Traian Băsescu? Adică de către cel care, de nouă ani fără ceva de când se află în cea mai înaltă funcţie a statului de drept, nu mai de asta s-a ţinut. De îmbârligări, de fofârlici, de fumigene, de intrigării, de jocuri de culise.
Ce-ai drept, pentru asta, şi-a făcut mâna ani de-a rândul. Fiindcă, dacă ne aducem bine aminte, exact ministrul PD, Traian Băsescu, s-a aflat la originea căderii Guvernului Victor Ciorbea, aşa cum, după ce a clamat sus şi tare „Petre, eşti cel mai bun!”, i-a tras şefului său de partid, Petre Roman, preşul şefiei PD-ului de sub picioare.
Dar de tevaturile, fără număr, pe care, Primar General al Bucureştilor fiind, acelaşi Traian Băsescu le-a orchestrat sub deviza „nu mă lasă Consiliul General să fac ceea ce aş dori să fac pentru binele bucureştenilor”, pentru ca, după ce, în urma alegerilor din 2004, a avut consiliul după pohta sufletului … ţuşti la Cotroceni.
Iar, odată ajuns acolo, şi-a văzut visul cu ochii, dând cale liberă pohtelor sale profund pohtitoare prin scandalurile împotriva guvernului Tăriceanu pe care nu s-a lăsat până nu l-a văzut căzut. Pentru a pune, pe rând , în loc, nişte „n” guverne cu un surogat jalnic de premier pe care, chiar că nu mai avea de ce să-i încontreze.
Cât despre cum merge căruţa coabitării cu guvernul Ponta, chiar că nu mai are rost să discutăm. Se vede cu ochiul liber şi cale de-o poştă prăpastia dintre textul docomentului pe care însuşi Traian Băsescu l-a înmânat mai marilor UE în semn că la Bucureşti (nu-i) pace sub măslini. Te cred şi eu, păi dacă Bucureştii nu au măslini, atunci de unde atâta pace?…
Iar cât priveşte, haosul cinic de bine calculat şi la fel de cinic întreţinut, fără doar şi poate că nu Traian Băsescu era cel chemat să vorbescă despre”riscul tensionării societăţii”. Ba, poate, unii mai obişnuţi cu ştiinţa logicii, ar putea vorbi despre o „contradicţie în termeni”.
Dinspre partea mea cred că DA!, tocmai Traian Băsescu poate să vorbească despre „riscul tensionării societăţii”. Fiindcă, să nu uităm că aici este ţara care i-a dat lumii pe Caragiale, pe Urmuz şi pe Eugene Ionesco, adică pe un genial precursor şi pe unii dintre cei mai proeminenţi exponenţi ai literaturii absurdului.