Șerban Cionoff: URARE PENTRU ABOMINABILUL NAŢIONAL

 

Când am scris acum câteva zile despre abominabilul gest al unor pseudo-gazetari (şi nu de oriunde, ci de la o televiziune cu pretenţii de ştaif) care, pentru a veni în întâmpinarea hulpavei dorinţe de ratting, adică de bani, a celor care le plătesc cu firfirica goana lor turbată după cazuri bombă, nu mai au nici-un Dumnezeu şi calcă în picioare suferinţele semenilor lor, nu mă gândeam că voi avea aşa de repede răspunsul la întrebarea: de unde ni se trage şi cine este  acela care, în şi prin nemernicia lui, inspiră şi propagă această abjecţie?

Şi uite că, miercuri seara, am avut şi răspunsul: de la Traian Băsescu! După cum a putut vedea, cu înfioarare şi cu stupoare, o ţară întreagă, la o oră de vârf Debusolatul-Absolut- al- Naţiei a acuzat-o pe Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, că i-ar fi dat soţului său, o nemeritată pensie pe motiv de handicap. Ba, ca să fie şi mai categoric, a cerut doamnei ministru să demisioneze imediat şi necondiţionat. Şi, pentru a fi mai bărbat decât l-ar crede chivuţele şi başibuzucii din alaiul său de aplaudaci jegoşi, a invocat un fel de „reportaj cu camera ascunsă” în care sotul doamnei ministru era prezentat ca plimbându-se bine merci pe marile bulevarde ale Capitalei scumpei noastre patrii.

Distribuie prietenilor

Pe bună dreptate, oameni de bună credinţă s-au arătat contrariaţi şi chiar supăraţi de un asemenea abuz de teapa celui pentru care doamna Mariana Câmpeanu era acuzată.Implicit sau explicit susţinând acuzele şi  ordinul turbat.

Numai că, la scurtă vreme după cascada de grohăieli ale pseudo- preşedintelui-demis- deplin-şi-irevocabil şi-au intrat în pâine adevăraţii meseriaşi întru ale reportajului şi anchetei de televiziune care au demonstrat că totul nu este decât o odioasă înscenare şi o ticăloşie la cub- adică cel puţin o ticăloşie! Omul este grav bolnav şi chiar numai simpla înşiruire a bolilor cu care a fost diagnosticat , te înfioară.

V-aţi fi aşteptat cumva ca, după ce adevărul a fost demonstrat cu toată claritatea, individul să iasă pe post şi (măcar)să mimeze regretul şi scuzele Ţi-ai găsit?! Individul tace mâlc iar ţuţării de presă îi ţin isonul. (Spre ruşinea mea, patronul abjectei oficine tv care difuzează cu scabroasă consecvenţă mizeria asta, este la origine caracalean de-al meu, trăgându-se dintr-o eminentă familie de dascăli şi având, el însuşi, un frate, mare gazetar, care a lăsat un nume de referinţă în presa noastră.)

Vă daţi seama, oameni buni, în ce hal de mizerie, de purulenţă şi de ordinărie am ajuns noi, românii, dacă un asemenea personaj  ne mai este pentru încă vreo 40 şi ceva de săptămâni şef de stat? Vă daţi seama ce teribil cancer moral ne macină fiinţa naţională şi socială dacă, profitând de funcţia sa, un asemenea specimen declasat ajunge să facă legea în România, stat de drept, membru al Uniunii Europene şi al alianţei nord-atlantice? Iar dacă tot veni vorba, pe la Bon , pe la Bruxelles sau pe la Washington, capitalele care, acum doi ani, i-au pus căiţă Invalidatului Naţional s-a auzit de această revoltătoare făptuire? Cum stăm, în acest caz, cu drepturile omului? Dar cu legea şi legalitatea?

Aş mai avea eu multe de spus şi de scris dar mă opresc. De greaţă şi de furie. Inclusiv faţă de lipsa de solidaritate minimă a dureros de multor colegi de partid şi de alianţă ai doamnei ministru Mariana Câmpeanu. În schimb, salut cu deplin respect gestul deschis şi bărbătesc al premierului Victor Ponta care şi-a arătat , răspicat, solidaritatea cu atât de mult şi de nedrept încercata doamnă.

Nu însă înainte de a-i spune, cu voce răspicată, celui care a pus la cale şi a săvârşit odioasa minciună, o urare din bătrâni: „Să-ţi dea Dumnezeu  după suflet şi după faptă!”

Atât şi nimic mai mult! Dar nici mai puţin…

Şerban CIONOFF