Sfaturi utile! Cum verificăm dacă ciupercile sunt otrăvitoare

Ciupercile se verifica intotdeauna inainte de mincare, pentru a evita otravirea sau chiar moartea, prin una din urmatoarele metode:
ciuperci
– nu luati ciuperci decat din magazine specializate nu de la tarani. Chiar daca cunoasteti foarte bine ciupercile comestibile, in timpul ploilor se poate ca acestea sa se „otraveasca” de la alte ciuperci otravitoare din jur.
– se introduce o lingurita de argint in mincarea de ciuperci cit timp este pe foc si daca lingurita se innegreste, ciupercile sint otravitoare.
– se pune patrunjel verde in mincarea de ciuperci si daca acesta se ingalbeneste, ciupercile sint otravitoare.
– se pun ciupercile la fiert impreuna cu o ceapa taiata in doua. Daca ceapa se albastreste, se invineteste sau se innegreste, ciupercile sint otravitoare.
Ciupercile ramin albe dupa preparare daca se picura peste ele, imediat ce au fost curatate si spalate, suc de lamiie.
Maria Tudor, A.M.PRESS