Simboluri care îți protejează căsnicia!

verighete

În toate culturile lumii, nunta și mariajul sunt asociate cu simboluri puternice care protejează căsnicia, dragostea și buna înțelegere dintre soți. Fotografiile mirilor sunt astfel de simboluri și au semnificație universală!

Simboluri vechi pentru iubire și o căsnicie fericită
Alături de icoane, tradiția de a păstra în casă la loc de cinste fotografiile de la nuntă nu va pieri niciodată. Albumul cu fotografii de nuntă, dar mai ales fotografiile cu miri sunt și ele peste ani simboluri care protejează căsnicia. Imaginea celor doi miri fericiți în ziua cununiei lor are o putere simbolică deosebită. Ea le va aduce mereu aminte de iubirea lor și de jurămintele pe care le-au rostit în fața altarului.

Inelul de logodnă și verighetele sunt și ele simboluri puternice pentru protecția iubirii, a familiei și a căsniciei. Verigheta se poartă pe degetul inimii de la mâna stângă și nu se mai dă jos niciodată, doar în cazul unui divorț. Verigheta este sfințită în biserică, prin ritualul cununiei și simbolizează legătura puternică dintre cei doi soți, încrederea și susținerea pe care și-o oferă unul altuia.

Alte simboluri din lume care protejează căsnicia
Harpa
În țările nordice, harpa este un simbol puternic datorită sunetelor melodioase și liniștitoare. Ea este considerată un adevărat pod al iubirii deoarece era folosită adesea în veacurile trecute pentru a interpreta cântecele de dragoste. Un medalion reprezentând o harpă este considerat o amuletă protectoare pentru căsnicie și pentru fericirea soției.

Lebedele

Dacă în tradiția chineză sunt prețuite rațele mandarine, pentru europenii din Vest sunt prețioase lebedele care sunt considerate simboluri ale iubirii eterne. Lebedele își aleg perechea pe viață și trăiesc nedespărțite.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri