Simona Halep, desemnată cea mai bună jucătoare a anului în WTA

Românca Simona Halep, care va termina 2018 pe primul loc în clasamentul mondial, a fost desemnată, vineri, cea mai bună jucătoare a anului în circuitul profesionist feminin de tenis (WTA), anunţă site-ul Asociaţiei Jucătoarelor Profesioniste, potrivit stiri.tvr.ro

Halep a avut în 2018 cel mai bun sezon al carierei, câştigând în cele din urmă primul său titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, după ce a mai disputat finale la Paris (2014) şi la Australian Open (2018).

Pe lângă titlul de la Roland Garros, românca a mai câştigat turneele de la Shenzhen şi Montreal, jucând şi finale la Australian Open, Roma şi Cincinnati.
Halep şi-a încheiat sezonul prematur, cu abandon la Beijing şi retrageri de la Moscova şi Singapore, unde s-a calificat pentru a cincea oară consecutiv la Turneul Campioanelor.

Distribuie prietenilor

Halep (27 ani) încheie anul cu un bilanţ de 46 de victorii şi 11 înfrângeri şi va fi pentru al doilea an consecutiv pe primul loc la final de sezon.

Simona Halep va primi şi un premiu special, fiind singura jucătoare care s-a calificat pentru cele cinci ediţii ale Turneului Campioanelor de la Singapore. De anul viitor, WTA Finals va avea o altă gazdă.