Simona Halep împlinește 27 de ani

halep in a 1

Astăzi, jucătoarea de tenis Simona Halep împlinește 27 de ani. Ea s-a născut la Constanța, într-o familie de aromâni. Simona a început să joace tenis la 4 ani, fiind antrenată de Ion Stan care era si antrenorul fratelui ei mai mare. La vârsta de 6 ani ea practica zilnic acest sport. S-a mutat în București la 15 ani pentru a-și continua cariera în tenis.

Anul acesta, Simona Halep a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros , după alte trei finale de Grand Slam: două la Roland Garros (2014, 2017) și una la Australian Open (2018).
Halep a câștigat de-a lungul carierei alte 18 turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, trei în 2018), dintre care cele mai importante sunt turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid.

Următoarele premii ca importanță sunt cele de categorie Premier de la Montréal, New Haven, Connecticut, Moscova, Doha, Dubai, precum și cel de la turneul de la Sofia.

Când a împlinit 18 ani, Simona a făcut un gest uluitor. Ea a decis să facă o operație de micșorare a sânilor. ”Voi face o operaţie pentru a-mi micşora sânii. Mă încurcă la viteza de reacţie, nu pot pleca foarte bine, deoarece mă trag în jos”, a declarat Simona atunci.

În septembrie 2018, Simona Halep a ajuns la 47 de săptămâni în fruntea ierarhiei mondiale și ocupă locul 11 într-un clasament all-time, apropiindu-se și mai mult de belarusa Victoria Azarenka, aflată pe 10, cu 51 de săptămâni pe prima poziție a clasamentului WTA.

Mădălina Stoica, AMPress

Parteneri