Simona Halep s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la US Open: „A fost un meci foarte greu”

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA, a câştigat, sâmbătă, scor 6-1, 2-6, 6-4, meciul disputat cu Timea Babos din Ungaria, în şaisprezecimile de finală ale turneului de la US Open, dotat cu premii totale în valoare de 22,102,700 de dolari.
„A fost un meci foarte greu, nu ştiu cum am reuşit să revin. Timea a jucat extraordinar în setul doi şi a avut 3-1 în setul trei. Am încercat să revin, să rămân concentrată şi să lupt în continuare, deoarece ştiam că va fi greu până la sfârşit. Am făcut tot ce putut şi mă bucur că am câştigat.
Am început bine meciul, ea a făcut câteva greşeli uşoare, apoi a lovit puternic şi s-a mişcat bine. Am încercat tot, am încercat să schimb tactica şi cred că de aceea am câştigat, pentru că am fost mai bună pe final”, a declarat Halep la finalul partidei, potrivit Mediafax.
În turul următor, sportiva de 24 de ani o va întâlni pe Carla Suarez Navaro din Spania. Pentru calificarea în optimi, Halep va încasa un cec în valoare de 235,000 de dolari şi 240 de puncte WTA.