Simptomele unui infarct apar și cu o lună înainte! Iată cum le recunoști

 

Varsta inaintata nu mai este un criteriu pentru aparitia si dezvoltarea bolilor cardiovasculare. Considerate ca afectiuni cu manifestare rapida care nu prea lasa timp pentru interventie, bolile cardiovasculare si in special infarctul poate fi prevenit daca suntem atenti la semnalele pe care ni le transmite corpul nostru si invatam sa recunoastem simptomele unui infarct, cu o luna inainte de a surveni.
Iata mai jos simptomele unui infarct care ne avertizeaza ca suntem in pericol:
1. Stare de oboseala accentuata
Cu totii ne simtim obositi la un moment dat dar, daca starea de oboseala persista si nu dispare in urma unei perioade de odihna normale, inseamna ca exista o problema la nivelul organismului.
Atunci cand arterele se ingusteaza, inima primeste o cantitate mai mica decat cea necesara. Ritmul cardiac accelereaza, inima trebuie sa munceasca mai mult ceea ce conduce la instalarea unei stari de oboseala cronica si la somnolenta.
2. Respiratie insuficienta
Atunci cand inima receptioneaza mai putin sange, plamanii vor primi mai putin oxigen pentru ca sangele este cel care transporta oxigenul catre aparatul respirator. Activitatea celor doua sisteme, cardiovascular si respirator, este interconectata, astfel ca functionarea defectuoasa a unuia conduce la probleme in functionarea celuilalt. Daca observi aparitia unor probleme respiratorii persistente este indicat sa consulti cat mai repede un medic specialist pentru a preintampina riscul aparitiei unui infarct.
3. Stare de slabiciune
In afara de oxigen, sangele transporta substantele nutritive in tot corpul, alimentandu-l cu energie. Ingustarea arterelor conduce la o reducere a cantitatii de substante nutritive care ajung la nivelul muschilor iar acestia vor fi incapabili sa sustina cu aceeasi intensitate efortul pe care il depui in decursul unei zile. Daca starea de slabiciune persista si apar dureri si crampe musculare trebuie sa mergi la doctor cat mai curand, pentru ca este posibil sa te confrunti cu o problema mult mai grava.
4. Ameteli si frisoane sau transpiratie rece
Circulatia proasta a sangelui va avea o influenta negativ si asupra activitatii creierului. Acesta este centrul de comanda al organismului si toate functiile sunt legate de corecta functionare a lui. Daca fluxul sanguin catre creier se diminueaza, mai intai vor aparea ameteli si stari de neputinta, insotite de frisoane si accese de transpiratie rece.
Daca prezinti aceste simptome, viata ta este in mare pericol si trebuie sa te prezinti urgent la doctor.
Continuarea Aici