Slănina și untura de porc de Bazna, promovate la Torino

Slănina și untura de porc de Bazna vor fi promovate de Fundația ADEPT din Saschiz, în perioada 22-26 septembrie, la Salone del Gusto de la Torino, un eveniment internațional de dezvoltare durabilă a zonelor rurale.

Specialistul pe Dezvoltarea Afacerilor Agricole din cadrul Fundației ADEPT din Saschiz, Ben Mehedin, a declarat joi, pentru AGERPRES, că promovarea porcului de Bazna face parte din proiectul Environmentaly Sustainable Socio Economic Development of Rural Areas — ESSEDRA, implementat de Slow Food în parteneriat cu ADEPT.
‘(…)Deocamdată, noi ducem la Salone del Gusto de la Torino, care are loc în perioada 22-26 septembrie, organizat de Slow Food o dată la doi ani, ducem anul acesta slănină și untură de porc de Bazna. Pentru că în Italia, deși sunt mediteraneeni și consumă în general mâncare mediteraneană, există zone în care au crescut și ei porci negri, dar nu prea se găsește untură și slănină. Oamenii care știu ce înseamnă, îi duc dorul. Noi ducem pentru ei’, a arătat Ben Mehedin.
Porcul Bazna are jumătate carne, jumătate grpsime și se bucură de e reevaluare care au putea dauce mari beneficii crescătorilor.