AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Spaniolii consideră că sunt pregătiți să trăiască până la 101 ani (sănătoși și fericiți)

Știi că există o relație pozitivă între sănătate, fericire și dorința de a trăi mai mult? 58% dintre spanioli consideră că sunt pregătiți să trăiască până la 101 ani. O spune un studiu recent, „Longevitate: suntem pregătiți pentru o viață fericită, lungă și sănătoasă?’, realizat de Nationale-Nederlanden, potrivit ziarulromanesc.es.

În general, petrecerea timpului cu cei dragi, trăirea unei vieți fără stres și experimentarea lucrurilor noi sunt obiectivele pe care spaniolii își doresc să le împlinească în acești ani „în plus”. Mai mult, majoritatea celor întrebați doresc să îi folosească la maximum și să se bucure de viață!

Dintre spanioli, 51% consideră că învățarea pe tot parcursul vieții contribuie la o viață cu scop și sens. Și la acest capitol Spania a obținut cel mai mare scor dintre toate țările participante. 23% consideră că este important să se reinventeze de mai multe ori de-a lungul vieții. 47% dintre spaniolii chestionați cred că creșterea speranței de viață afectează deja modul în care trăiesc astăzi și modul în care își planifică viața.

Potrivit concluziilor cercetării, există o relație pozitivă între sănătate, fericire și dorința de a trăi mai mult. Spania ocupă primul loc în ceea ce privește satisfacția față de sănătate, cu 80 la sută dintre spanioli care se laudă că a lor este bună. Unul dintre aspectele care ține cel mai mult de sănătate este stresul. 69% dintre spanioli spun că nu sunt stresați sau că sunt numai puțin. Cu acest procent, Spania ocupă a doua poziție în clasamentul mondial cu mai puțin stres. Femeile din Spania experimentează, în medie, mai mult stres decât bărbații din Spania.

Principalele motive pentru care suferă de stres sunt lipsa banilor, incertitudinea și presiunea muncii. Și asta în special în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 35 și 49 de ani.

Cu toate acestea, sănătatea ocupă primul factor de stres printre cei peste 50 de ani. La întrebarea despre ce sunt dispuși să facă spaniolii în legătură cu sănătatea pentru a trăi mai mult, studiul arată că aproape 43% ar renunța la un obicei prost sau ar începe o nouă activitate, urmând sfatul medicului, pentru a câștiga ani de viață. O cifră care este considerabil peste media mondială (30%) și care permite Spaniei să ocupe locul doi în acest clasament.

Continuarea aici

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!