Știi cât îți stă mâncarea în burtă?!

     Citesc două știri – una despre cât îmi stă fiecare aliment în stomac. Cu îndemnul să-mi pun pe perete tabelul indicator. Adică să știu că apa, băută cu sete, îmi intră direct în intestine și poate trece prin mine în 20 de minute, că fructele se consumă iute – sunt indicate sortimente, soiuri și minute, ceea ce-mi explică de ce după ce mâncam, copil, o burtă de cireșe, veneam acasă flămând – în schimb carnea de porc staționează în organele mele digeratoare cel mai mult, șase ore dacă am reținut bine. Din acest motiv mâncătorii de friptane se arată mereu sătui, burtoși, mulțumiți, cu digestia neterminată.

     A doua știre îmi arată că semnul declanșării campaniei  electorale a fost dat de Parlament prin votarea rapidă și exclusivă a numeroase legi care ne vor face pe toți sătui și înstăriți. Una e legată de pensiile ziariștilor care vor urca, uneori, cu 50 la sută, așa cum se petrece cu ale scriitorilor. Eu, stabilindu-mi în propria redacție o leafă mai mică decât a femeii de serviciu, am cea mai pipernicită pensie, iar Uniunea Scriitorilor mi-a dat cel mai mic supliment, fiindcă 5o la sută dintr-un leu înseamnă 50 de bani. Om m-am făcut!

Distribuie prietenilor

     Pe deal stă vila unui fost lucrător la organe care are o pensie de 2o de ori mai mare decât a scriitorului-ziarist din mine. Dacă-l descoperă funcționarii statului pe galonat și ziarist, ceea ce nu-i exclus, fiindcă toți milițienii au scris câte ceva, măcar un ”procest verbal” de amendă, îl găsesc pe cai și mai mari după publicarea noii legi în Monitorul Oficial.

    Un fost subaltern, ziarist, mi-a zis mulțumit că eu nu intru la socoteală. De ce, zic? Toată viața am fost ziarist. E drept că-n paralel am scris și câteva zeci de cărți, cotizând și la Uniunea cu pricina. Nu, zice, numai noi! Care voi, că tu scriai cu piciorul?! Cei mai mari  ziariști ai acestei țări au fost Eminescu, Caragiale, Arghezi. De ce-i tai, deșteptule, postum, de la un supliment, oricum căcăcios, care ar amenda nițel din sărăcie?

   Să revin la prima știre, cea cu alimentele care staționează diferit în stomacul norocosului. Ștevia, dintre verdețuri, stă cel mai puțin. Ca atare, mâncați porc. Din două mese pe zi, dormi ca porcul, neîntors. E mai greu cu prețurile. Ștevia, udată  abundant și de reclamele pentru verdețuri, e mai ieftină, dacă nu cumva apare o lege în Parlament prin care un deputat o dă gratis. Oricum, aud că, grăbit de campania electorală, un iubitor de oameni pesedist, am uitat cum îl cheamă, a înaintat patru legi deodată care, puse cap la cap, aduc bunăstare pentru tot rumânul.

    Vine Campania, trăiască stevia, trăiască mult hulita carne de port, trăiască și înflorească pensiile, că o data la patru ani votăm.

P.S.

     Gata, nu mai citesc nimic din laptop și televizor, pâlucian-avramescună când noii aleși, care vor fi aceiași, nu vor apărea iar spunând că n-au spus ce-au spus și n-au propus ce-au propus.