Știi cât timp fierbi ouăle pentru a ieși moi sau tari?
Un interesant ghid pentru fiert ouă e la dispoziția gospodinelor care nu mai pot risca să fiarbă un ou de rață să zicem, cu intenția de a ieși tare și el să iasă din oală moale sau invers. Ouăle au dimensiuni diferite, coajă mai subțire sau mai groasă, chiar în cadrul aceleeași specii – găină, gâscă, rață, prepeliță, bibilică, păun.Iată câteva intervale de timp de fierbere, sugerate de Feminis.ro, pe care, dacă le respecți, oul iese cum vrea gospodina.
Cât fierbi un ou de prepeliţă
Fiert moale: 2,5-3 minute
Fiert tare: 4 minute
Cât fierbi un ou de găină
Dacă e mediu:
Fiert moale: 2,5-3 minute
Fiert tare: 6-7 minute
Dacă e mare:
Fiert moale: 3,5-4 minute
Fiert tare: 9-10 minute
Cât fierbi un ou de raţă
Fiert moale: 3,5-4 minute
Fiert tare: 6-7 minute
Cât fierbi un ou de curcă
Fiert moale: 4-6 minute
Fiert tare: 10-11 minute
Cât fierbi un ou de gâscă
Fiert moale: 9-10 minute
Fiert tare: 13 minute
Cât fierbi un ou de struţ
Fiert moale: 50 minute
Fiert tare: 1,5 – 2 ore