Studiu realizat în China: Coronavirusul infectează până la 4,5 metri și rămâne în aer cel puțin 30 de minute

„ Coronavirusul care provoacă Covid-19 poate rămâne în aer cel puțin 30 de minute și poate călători până la 4,5 metri – dincolo de „ distanța sigură” recomandată de autoritățile sanitare din întreaga lume, potrivit unui studiu realizat de o echipă de epidemiologi a guvernului chinez „. Informatiile descoperite de un grup de oameni de știință au oferite publicului de South China Morning Post . Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că virusul poate rezista zile întregi pe suprafețe, crescând riscul de transmitere, dacă o persoană neinfectata o atinge și își freacă fața și mâinile.

Cât timp rezista virusul
Timpul de rezidență pe suprafață depinde de factori precum temperatura și tipul de suprafață, de exemplu la aproximativ 37 ° C, poate supraviețui două sau trei zile pe sticlă, țesătură, metal, plastic sau hârtie. Aceste rezultate, provenite de la un grup de cercetători oficiali din provincia Hunan – explică South China Morning Post – care investighează un caz de contaminare „în cluster” apărută în transportul public, pun la îndoială sfatul autorităților din domeniul sănătății tuturor lumea de care oamenii ar trebui să rămână separați la o „distanță sigură” de la unu la doi metri.

DISTANȚA DE SIGURANȚĂ DUBLATĂ
„Se poate confirma că într-un mediu închis cu aer condiționat, distanța de transmisie a noului coronavirus va depăși distanța de siguranță recunoscută în mod obișnuit”, au scris cercetătorii într-un articol publicat în revista Practical Preventive Medicine, vinerea trecuta.

Distribuie prietenilor

REZISTENȚA VIRUSULUI LA AERUL DESCHIS
Documentul a evidențiat, de asemenea, riscul ca virusul să poată rămâne activ chiar și după ce „transportatorul” a părăsit autobuzul. Oamenii de știință au avertizat că virusul ar putea supraviețui mai mult de cinci zile în materiile fecale umane sau în fluidele corporale.

MASTILE SUNT FOARTE UTILE
„Sfatul nostru este să porți o mască până la capăt (de exemplu, o plimbare cu autobuzul)”, au adăugat ei. Munca lor s-a bazat pe un caz de epidemie locală din 22 ianuarie în timpul sezonului înalt al călătoriilor de Anul Nou. Un pasager, cunoscut sub numele de „A”, s-a urcat într-un autobuz interurban și s-a așezat în al doilea rând din spate.

POVESTEA CONTACTULUI CU PACIENTUL A
Pasagerul era deja bolnav. Boala sa era deja evidentă înainte ca China să declare că izbucnirea coronavirusului este o criză națională, așa că „A” nu purta nicio mască, la fel ca majoritatea celorlalți pasageri sau șoferul din autobuzul cu 48 de locuri.

CONTACTE Până la 4.5 METRI DISTANȚA
Hu Shixiong, unul dintre autorii studiului care lucrează pentru Centrul Provincial Hunan pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a spus că imaginea camerei de securitate arată că pacientul „A” nu a interacționat cu ceilalți în timpul celor patru ore de călătorie. Dar când autobuzul s-a oprit în următorul oraș, virusul trecuse deja de la transportator la alți șapte pasageri. Acestea includeau nu numai persoanele care stau relativ aproape de „pacientul zero”, ci și câteva victime aflate la șase rânduri de el – la aproximativ 4,5 metri distanță.

PASSENGERI INFECTATI DUPA O ORA
După ce acești pasageri au coborât, un alt grup a urcat în autobuz, aproximativ 30 de minute mai târziu. Și un pasager care stă în primul rând de-a lungul benzii s-a infectat. Hu a explicat că pacientul, care nu purta o mască, ar fi inhalat virusul, sau particule minuscule, expirate de la pasagerii infectați ai grupului anterior.

TANSMITEREA PARTICULURILE AEROSOLULUI 
Aerosolii sunt particule ușoare care sunt formate din picături mici de lichide ale corpului. „Motivul posibil este acela că, într-un spațiu complet închis, fluxul de aer este condus în principal de aerul cald generat de aerul condiționat. Creșterea aerului cald poate transporta picături încărcate cu virus la o distanță mai mare „, se arată în cercetare.

După ce a coborât din autobuzul navetei, așa-numitul pacient A s-a urcat într-un alt vehicul, cu care călătorește încă o oră. Prin urmare, virusul a infectat alți doi pasageri, dintre care unul era așezat la 4,5 metri de pacientul „A”.

UN OM INFECTAT la 13 OAMENI
La sfârșitul studiului la mijlocul lunii februarie, pacientul „A” a infectat cel puțin 13 persoane. Prin urmare, se consideră că transmisia aeriană Covid-19 este limitată, deoarece picăturile mici produse de pacienți cad rapid la sol.

Există, de asemenea, Oameni care au avut contactele, dar nu au fost afectate.
Un medic din Beijing implicat în diagnosticul și tratamentul pacienților cu Covid-19 a spus că studiul a lăsat unele întrebări fără răspuns. De exemplu, pasagerii așezați imediat lângă transportatori nu au fost infectați, deși erau supuși expunerii maxime la aerosoli purtători de boli. „Cunoașterea noastră despre transmiterea acestui virus este încă limitată”, a concluzionat el, relateaza ilmattino.it