Superstiţii în noaptea de Revelion! Ai mare grijă să nu ai în casă, la vedere, … E semn rău

Încă din cele mai vechi timpuri, cumpăna dintre ani a prilejuit momente încărcate de magie, menite să aducă speranță pentru un viitor mai bun. Iată ce se crede că e bine de făcut în noaptea de Revelion, ca să ai spor în toate. Și ce să NU faci în noaptea de Revelion.
Revelionul oferă indicii cu privire la Noul An, încă din primele ore de după miezul nopții. Există însă un obicei comun, la toate națiile, menit să alunge toate spiritele rele: zgomotul intens și focurile de artificii. Pe vremuri, erau la putere zurgălăii, biciul, tobele, buhaiul, tălăngile. Azi sunt nelipsite petardele și pocnitorile.
Se spune că cerul senin de Revelion anunță un an bun. Dacă mai ai parte și de ger, de zăpadă sclipitoare, începe un an prosper, cu multe nunți.

Ce să NU faci în noaptea de Revelion
Ai mare grijă să nu ai în casă, la vedere, calendare cu anul viitor, înainte de data de 1 ianuarie! E semn rău.Termină toate treburile înainte de 31 decembrie, căci în Ajun de An Nou nu mai ai voie să mături, să faci curățenie, să arunci gunoiul, căci alungi belșugul și sporul casei. Nu folosi foarfece, nu plânge, nu strănuta și nu sparge nimic de Revelion, fiindcă sunt semne de ghinion în anul ce urmează. Lasă toate ușile, ferestrele, dulapurile deschise, ca să intre peste tot aerul proaspăt!
Poartă haine noi, neapărat ceva roșu, chiar dacă stai acasă. Pentru noroc garantat în anul ce vine, scurge ultimele picături dintr-o sticlă la tine în pahar. Dacă e indicat să faci baie în prima zi de Crăciun, ca să fii curată și să miroși frumos tot anul, nu e indicat să faci același lucru în prima zi din an, căci vei avea parte de boli. E semn bun dacă primul om care-ți trece pragul în Noul An e un bărbat brunet. O blondă sau o roșcată aduc ghinion. Lasă o lumânare să ardă până la ziuă, în noaptea dintre ani, ca să ai parte de un an liniștit și luminos.

Sursa – libertateapentrufemei.ro