Tăriceanu a anunţat în plenul Senatului excluderea lui Meleşcanu. O grupare din ALDE pregătește excluderea lui Tăriceanu

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat miercuri în plenul Senatului că Teodor Meleşcanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desfiinţează şi „se configurează” un grup mixt.

„Urmare a alegerii domnului Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, în baza deciziei statutare din forurile ALDE, domnul Meleşcanu îşi pierde de drept calitatea de membru ALDE şi membru în grupul senatorial. Am făcut o adresă pe care am depus-o la biroul preşedintelui”, a afirmat miercuri, în plen, Tăriceanu.

El a adăugat că grupul ALDE se desfiinţează pentru că nu mai are şapte membri care au fost aleşi pe lista aceluiaşi partid.

„Vă rog să luaţi act de prevederea regulamentară şi să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune o notificare la biroul preşedintelui Senatului. Va trebui să luaţi act şi de acest lucru. În momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul permanent, întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumneavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l pontaţi ca membru ALDE. Vor trebui recalculaţi coeficienţii şi funcţiile care trebuie alocate fiecărui grup”, a afirmat Tăriceanu conform AGERPRES

Încercarea disperată a premierului Viorica Dăncilă de a menţine, pentru a supravieţui politic, alianţa cu ALDE este, în aceste condiţii, eşuată. Dar se duc lupte grele în culise pentru atragerea pe funcţii importante a parlamentarilor ALDE – deja trei miniștri au fost propuși de Dăncilă –  dar și pentru funcții de secretari de stat, directori de agenții bănoase. Condiția este ca toți să se adune în jurul lui Teodor Meleșcanu și să mențină partidul la putere de unde tocmai s-a retras.

Umoristică pare atitudinea prahovencei Grațiela Gavrilescu, prima care și-a anunțat demisia de la conducerea Ministerului Mediului, și care revine curată, apretată, cum comentează un fost coleg din conducerea ALDE, din nou la conducerea respectivului minister. Rămâne de văzut dacă, la ofertele PSD, mai rezistă cineva în opoziție lângă Tăriceanu  și dacă nu cumva, în final, el va fi exclus din partidulețul care a obținut 4 la sută la Europarlamentare, dar care prin abilitatea lui a stat la putere câțiva ani.

D. Dumitru, AMPress