Tăriceanu, anunț BOMBĂ pentru Dăncilă: Candidează pentru Cotroceni și fără PSD

Călin Popescu-Tăriceanu nu renunță la intenția de a-și depune candidatura pentru Cotroceni, indiferent la ce concluzie va ajunge alianța PSD-ALDE.

„Nu am să revin decât spunându-vă că mi-am arătat această disponibilitate (de a candida la Cotroceni n.r.). Colegii mei cunosc că am, aş spune, motivaţia necesară pentru a candida la viitoarele alegeri. Având în vedere că o candidatură cu şanse de succes mai mari ar fi o candidatură comună din partea noastră şi din partea PSD, vom discuta după data de 20, pe baza sondajelor de opinie pe care şi noi le avem şi colegii din PSD le fac, le au în derulare. Vom hotărî, bănuiesc, întâi separat şi probabil, dacă va fi cazul, apoi împreună despre o candidatură separată sau condiţiile optime de candidatură comună”, a afirmat Tăriceanu, la finalul şedinţelor conducerii ALDE.

El a ținut să sublinieze însă că ALDE, ca formaţiune  liberală, trebuie să aibă un candidat care să reprezinte acest electorat iar el e obligat să candideze.

Distribuie prietenilor

„Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, ca formaţiune de factură liberală, îşi propune să reprezinte un anumit electorat, lucru care pe mine mă obligă să îmi depun această candidatură pentru a reprezenta acest electorat, care are o viziune liberală asupra societăţii, asupra economiei şi aşa mai departe”.

Ca atare, Tăriceanu spune clar că e dispus să candideze din partea alianței PSD-ALDE, dar dacă partenerii nu-l desemnează pe el, va candida oricum. La Europarlamentare, partidul condus de Tăriceanu nu a reușit scorul minim al calificării.

D. Dumitru, AMPress