Taţii de fete au o șansă mai mare la viață lungă!

tata si fiica

Un studiu realizat de sociologii și etnologii de la Universitatea Jagiello din Polonia susține că tații care au fiice au o speranță mai mare de viață lungă. Același studiu arată, însă, că mamele care au și fiice și băieți au o speranță de viață mai redusă.

Cercetătorii de la universitatea poloneză au adunat date despre 4.310 persoane, dintre care 2.163 de tați, indiferent de sexul copiilor lor. S-a constatat că numărul de copii pe care îl aveau bărbații respectivi nu are niciun efect asupra speranței lor de viață, în schimb bărbații care au crescut fete sunt mai longevivi.

Uimitor este faptul că cei care aveau două sau chiar trei fiice aveau șansa să trăiască mai mult, cu aproximativ 74 de săptămâni (1 an și 4 luni) mai mult pentru fiecare fiică.

Bineînțeles, rezultatele studiului au o anumită semnificație, dar nu pot fi aplicate oricărui bărbat. Cei care au probleme de sănătate, cei care lucrează în medii toxice, stresante și cei care se supun riscurilor frecvent nu pot fi luați în calcul.

Mai mult pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri