Te-ai gândit vreodată să combini salata de vinete cu iaurt pentru a o face mai uşoară? Încearcă această reţetă!

Vinetele sunt cu siguranță vedetele toamnei dar se știe că de cele mai multe ori ficatul nu le torează și pot apărea complicații. Pentru ca acestea să fie mai „ușoare” au nevoie de anumite ingrediente care nu le strică din gust și le fac mai ușor de digerat.
Timp de gatire: 60 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
sare
1 lingurita menta uscata
zeama de la o lamâie
1 ca ţel usturoi
1 lingura maioneza
200 ml iaurt grecesc
2 vinete mari
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1. Coaceţi vinetele, le puneţi într-un castron, le presaraţi cu sare, apoi le lasaţi cu un capac sa se abureasca pentru a se desface uşor. Dupa ce le-aţi curaţat, le stropiţi cu zeama de lamâie şi le lasaţi în frigider peste noapte, într-o sita de plastic.

2. A doua zi, tocaţi vinetele marunt, adaugaţi maioneza şi usturoiul tocat foarte marunt, turnaţi uşor uleiul, frecând continuu, apoi adaugaţi iaurtul treptat. Asezonaţi cu sare, piper şi, eventual, zeama de lamâie. Adaugaţi o linguriţa de menta uscata, pentru a le le transforma într-o mâncare mai uşoara şi mai fresh.
11892134_10153144877590885_8295935891569236122_n
Sursa : retete.unica.ro