Te învățăm ce să faci dacă pierzi, prin uscare, plante la care ții

Ce să faci ca să nu se mai usuce vârfurile frunzelor

Dacă ați observat că frunzele plantelor de cameră s-au îngălbenit ușor, iar vârfurile lor s-au uscat, înseamnă că gradul de umiditate din locuința dumneavoastră este redus. Aceste aspecte sunt valabile pentru lămâi, Dracena, Spathiphyllum etc. Nu știți ce să faceți? Vă oferim noi soluția!

În primul rând, frunzele, care s-au îngălbenit sau s-au uscat complet, trebuie îndepărtate. Însă această manevră nu este valabilă și pentru vârfurile uscate ale frunzelor: chiar dacă le veți tăia, frunza va continua să se usuce.

Distribuie prietenilor

Cea mai simplă metodă de combatere a uscăciunii aerului este stropirea frecventă a plantei. Cât de frecvent? Chiar și de 2-3 ori pe zi. Plantele originare din zonele tropicale și subtropicale vă vor fi recunoscătoare, deoarece regiunile respective se caracterizează prin umiditate crescută. Însă trebuie să știți că stropii de apă se evaporă rapid și condițiile mediului rămân practic neschimbate.

De aceea, ar trebui modificat cardinal mediul din jurul plantelor. Dacă aveți acvariu în casă, puteți să-l poziționați lângă plante. Astfel ele vor avea acces continuu la vaporii hidrici. Puteți să obțineți același efect, așezând vase cu apă în preajma plantelor. Dar cea mai eficientă metodă este reprezentată de umidificatorul de aer.

Cum se folosesc biluțele de gel hidrofil
Și vă mai putem oferi o idee interesantă: în loc să puneți vase cu apă în apropierea plantelor, puteți să folosiți biluțele decorative din gel hidrofil. Ele au un aspect deosebit și vor diversifica anturajul locuinței dumneavoastră. Puteți să alegeți orice culoare: după propriul dumneavoastră plac și disponibilitate. Pe lângă frumusețe, ele vor umezi aerul din încăpere.

Mai mult pe all4romania.eu