• Home
  • Fapt divers
  • Te strâng pantofii? Iată câteva trucuri să scapi de necaz

Te strâng pantofii? Iată câteva trucuri să scapi de necaz

te string pantofii 1

Te strâng pantofii? Ţi-au plăcut şi erau un pic cam mici, dar i-ai luat totuşi. Au o piele scorţoasă, se lasă greu la drum. Iată cum îi poţi lărgi fără să-i strici.

Metoda cu pungile de gheata
Desi pare ciudat, acest truc chiar funtioneaza. Tot ce trebuie sa faci este sa pui apa in doua pungi care se inchid ermetic (le gasesti in orice supermaket), sa le bagi in pantofi/ cizme/ balerini si sa bagi incaltamintea la congelator, pana cand apa se transforma in gheata. Scoate perechea de incaltaminte peste cateva ore si vei vedea ca sunt vizibil mai largi.

Metoda cu feohnul
Pentru aceasta metoda aveti nevoie de un feohn si o pereche de sosete groase. Incaltati-va cu sosetele si perechea de incaltaminte buclucasa si uscati pantofii cu feohnul la o temperatura medie, timp de cateva minute. Pastrati feohnul la o temperatura potrivita, astfel incat sa nu fie afectat exteriorul pantofilor.

Metoda cu alcool
Dupa cum bine stim, alcoolul inmoaie pielea. Asadar, pune un tampoi imbibat in alcool (spirt) in pantofi, apoi incalta-te cu pantofii si mergi prin casa timp de 10-15 minute. Pentru rezultate si mai bune, poarta o pereche de sosete groase.

Metoda cu aburi
Ultima metoda este la fel de simpla precum cele de mai sus. Tot ce trebuie sa faci este sa pui o oala cu apa la fiert. Dupa ce incep sa apara aburii, tine pantofii cu interiorul in jos deasupra oalei. Vaporii fierbinti vor face pielea sa se lase si sa devina mai flexibila. Dupa 2-3 minute, introdu mai multe sosete in pantofi, astfel incat pielea sa se lase si mai mult si sa isi mentina forma.
Sursa casepractice.ro
healthawarenesscommunity.com, medium.com

Parteneri