AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Titi Aur, despre cea mai periculoasă manevră „banală” pe care o poate face un şofer în trafic

Depășirea este cea mai complexă şi periculoasă manevră pe care o face un șofer la volan, spune pilotul de raliuri Titi Aur, expert în conducere defensivă.

„Trebuie să ştim că manevra de depăşire este cea mai complexă şi periculoasă manevră pe care o facem la volan, în condiţii normale, excluzând teribilismul. Este o manevră pe care un şofer normal o face destul de des, şi este cea mai periculoasă. În anumite state din SUA, pe şoseaua clasică, cu o bandă dus şi una întors, nu ai voie să depăşeşti niciodată. De ce? Pentru că s-a constatat că la depăşire au loc multe accidente grave.

Din păcate, e considerată a fi o manevră banală, de către mulţi. Unii depăşesc o coloană, în loc să depăşească o singură maşină, depăşesc în zone interzise, etc. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că sunt zone unde e un exces de zel din partea celor care trasează marcajele, dar în majoritatea cazurilor, unde există linie continuă sau dublă continuă, există un motiv bine întemeiat. Mulţi îşi asumă depăşirile pentru că nu conştientizează pericolele”, a explicat Titi Aur la DC News, potrivit romaniatv.net.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!