AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Tobă de casă, rețeta tradițională

Sărbătorile se apropie, iar gospodinele se pregătesc din timp cu bucate tradiționale. Azi îți prezentăm cum faci tobă de casă după rețeta tradițională!

Ingrediente:
2 kg cap de porc
500 grame de limbă de porc
750 grame de inimă de porc
250 grame de șorici
150 rinichi de porc
o ureche de porc (250 grame)
sare, piper, foi de dafin, boabe de muștar, de coriandru
un stomac de porc sau maț gros ca pentru chisca (dar nu creț)
opțional se poate pune și usturoi

Mod de preparare:
1. Stomacul de porc se curăță în apă rece de câteva ori, apoi se ține în apă cu oțet câteva ore.
2. Se spală toate organele cu apă rece până când nu mai iese sânge din ele.
3. Inima, limba si rinichiul se fierb separat la foc iute, 30 minute. Se scurge apa și organele se lasă deoparte.
4. Capul, șoriciul si urechea se fierb în 4 kg de apă. Apoi se adaugă organele fierte la punctul 3 și se fierb împreună până când carnea se desprinde de pe oase. Se păstrează zeama în care au fiert.
5. Dupa ce fierb, se lasă la răcit. Apoi se curăță pielița de pe limbă și se taie totul bucățele. Șoriciul se taie în felii.
6. Stomacul de porc curățat se umple cu carne și se adaugă 2-3 polonice din zeama în care a fiert toată carnea.
7. Burta se leagă la capete și se pune în zeama în care a fiert carnea la punctul 4. Se fierbe încă o oră la foc mediu.
8. După o oră, se scoate și se pune pe un tocător. Peste ea se așează alt tocător și o greutate pentru a presa toba de casă.
9. Se ține în loc răcoros până a doua zi. Se servește cu muștar și ceapă. Poftă bună!

Sursa: lecturisiarome.ro și clickpentrufemei.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!