Top 3 secrete să ai mușcatele cele mai frumoase

Oricât de comune ar fi, mușcatele se numără printre cele mai frumoase flori de interior şi exterior datorită culorilor lor variate și vesele. Sunt plante lipsite de pretenții și nu necesită îngrijiri speciale. Dar, dacă vrei să aibă flori bogate și mari, ține cont de micile lor secrete.

Iată cum trebuie să le îngrijești la început de primăvară, ca să înflorească abundent și să crească armonios.

1. Taie mușcatele, să se ramifice mai bogat
Folosește foarfeca fără milă și taie mușcatele la aproximativ 10 – 15 cm de la bază sau la 3 noduri, în afara speciilor curgătoare care trebuie doar ciupite la vârfuri. Dacă le tai și le ciupești vârfurile, mușcatele vor face un număr mai mare de crengi și mult mai multe flori. Din ramurile tăiate poți crește plante noi, dacă le pui la înrădăcinat în ghivece cu pământ bogat în turbă și nisip.

2. Coji de banană pentru ”hrana” plantelor
Adună câteva coji de banană și lasă-le să se usuce pe ziare, în aer liber, câteva zile. Apoi pisează cojile, mărunțește-le fin la robot și amestecă-le cu pământ afânat de flori și turbă. Mineralele din cojile de banană, în special potasiul, vor ajuta mușcatele să facă flori mai mari și mai viguroase. Sapă cu grijă pământul vechi de la baza plantelor și înlocuiește-l cu noul amestec în care ai pus cojile de banană.

Continuarea aici

Parteneri