TORT DE BISCUITI, CEL MAI SIMPLU DESERT PE CARE ÎL POȚI FACE!
Tortul de biscuiti este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu care poti impaca gusturile tuturor membrilor familiei, de la mic la mare.
Ingrediente
500 g biscuiti populari
200 g zahar pudra
300 g unt
50 g cacao
2 galbenusuri
Pentru sirop
250 g zahar
300 ml lapte
2 fiole de esenta de rom
Mod de preparare
Crema pentru tort se face prin amestecarea untului cu zaharul pudra, galbenusurile si cacao. Amesteca-le pana se obtine o pasta foarte fina.
Prepara si siropul. Fierbe laptele cu zahar si lasa-l la racit. Adauga esenta de rom cand laptele este racit, pentru a-si pastra aroma.
Asaza un strat de biscuiti pe fundul unei tavi dreptunghiulare. Stropeste biscuitii cu sirop, pune un strat de crema si ia-o de la capat, cu biscuitii, siropul si crema.
Imparte crema astfel incat ultimul strat al tortului sa fie de crema si sa iti ajunga sa il ungi si pe deasupra. Tortul se tine la frigider 1-2 ore si se poate consuma si cu frisca pe deasupra sau cu nuci pisate.
Sursa
Ingrediente
500 g biscuiti populari
200 g zahar pudra
300 g unt
50 g cacao
2 galbenusuri
Pentru sirop
250 g zahar
300 ml lapte
2 fiole de esenta de rom
Mod de preparare
Crema pentru tort se face prin amestecarea untului cu zaharul pudra, galbenusurile si cacao. Amesteca-le pana se obtine o pasta foarte fina.
Prepara si siropul. Fierbe laptele cu zahar si lasa-l la racit. Adauga esenta de rom cand laptele este racit, pentru a-si pastra aroma.
Asaza un strat de biscuiti pe fundul unei tavi dreptunghiulare. Stropeste biscuitii cu sirop, pune un strat de crema si ia-o de la capat, cu biscuitii, siropul si crema.
Imparte crema astfel incat ultimul strat al tortului sa fie de crema si sa iti ajunga sa il ungi si pe deasupra. Tortul se tine la frigider 1-2 ore si se poate consuma si cu frisca pe deasupra sau cu nuci pisate.
Sursa – kfetele.ro