TORT DE BISCUITI, CEL MAI SIMPLU DESERT PE CARE ÎL POȚI FACE!

 

tort biscuițiTortul de biscuiti este unul dintre cele mai delicioase deserturi cu care poti impaca gusturile tuturor membrilor familiei, de la mic la mare.

Ingrediente

Distribuie prietenilor

500 g biscuiti populari

200 g zahar pudra

300 g unt

50 g cacao

2 galbenusuri

Pentru sirop

250 g zahar

300 ml lapte

2 fiole de esenta de rom

Mod de preparare

Crema pentru tort se face prin amestecarea untului cu zaharul pudra, galbenusurile si cacao. Amesteca-le pana se obtine o pasta foarte fina.

Prepara si siropul. Fierbe laptele cu zahar si lasa-l la racit. Adauga esenta de rom cand laptele este racit, pentru a-si pastra aroma.

Asaza un strat de biscuiti pe fundul unei tavi dreptunghiulare. Stropeste biscuitii cu sirop, pune un strat de crema si ia-o de la capat, cu biscuitii, siropul si crema.

Imparte crema astfel incat ultimul strat al tortului sa fie de crema si sa iti ajunga sa il ungi si pe deasupra. Tortul se tine la frigider 1-2 ore si se poate consuma si cu frisca pe deasupra sau cu nuci pisate.

Sursa

Ingrediente

500 g biscuiti populari
200 g zahar pudra
300 g unt
50 g cacao
2 galbenusuri

Pentru sirop

250 g zahar
300 ml lapte
2 fiole de esenta de rom

Mod de preparare

Crema pentru tort se face prin amestecarea untului cu zaharul pudra, galbenusurile si cacao. Amesteca-le pana se obtine o pasta foarte fina.

Prepara si siropul. Fierbe laptele cu zahar si lasa-l la racit. Adauga esenta de rom cand laptele este racit, pentru a-si pastra aroma.

Asaza un strat de biscuiti pe fundul unei tavi dreptunghiulare. Stropeste biscuitii cu sirop, pune un strat de crema si ia-o de la capat, cu biscuitii, siropul si crema.

Imparte crema astfel incat ultimul strat al tortului sa fie de crema si sa iti ajunga sa il ungi si pe deasupra. Tortul se tine la frigider 1-2 ore si se poate consuma si cu frisca pe deasupra sau cu nuci pisate.

Sursa – kfetele.ro