• Home
  • Fapt divers
  • Trandafirii tăiați pot prinde ușor rădăcini. Acum e sezonul rece când îi poți înmulți

Trandafirii tăiați pot prinde ușor rădăcini. Acum e sezonul rece când îi poți înmulți

trandafiri butasi 1

Metodele  de prindere a trandafirilor în ghiveci sunt uşor de urmat, scrie Secretele. com. Cel mai indicat este să încerci să prinzi trandafirii în sezonul rece.

Aşadar, alege trandafirii preferaţi şi urmează instrucţiunile de mai jos!

Cel mai important pas îl reprezintă stimularea apariţiei rădăcinilor. După ce trandafirii încolţesc, pot fi plantaţi în ghiveci fără probleme. Folosind un cuţit bine ascuţit (sau un cutter), taie partea de sus a tulpinei, adică partea cu floarea. Este important ca tăietura să fie cât mai curată!

Ideal este ca tulpina să aibă în jur de 25 de cm după tăiere. Tăietura de sus, care rămâne expusă la aer, trebuie acoperită cu ceară pentru a preveni oxidarea şi, astfel, uscarea tulpinii. Taie puţin şi din baza tulpinii ca să stimulezi încolţirea rădăcinilor, şi înlătură cu grijă toate frunzele de pe tulpină.

Mai departe, poţi alege una dintre cele trei metode descrise în continuare.

Dizolvă 100 mg de drojdie într-un litru de apă, apoi ţine tulpina trandafirului în această soluţie timp de o zi. Ai grijă să scufunzi în apă doar o treime din tulpină. După acest prim tratament, spală tulpina cu apă caldă şi mut-o într-un alt vas, apoi toarnă apă până la jumătatea tulpinii. Până la apariţia rădăcinilor, ai grijă să completezi mereu apa care se evaporă din vas.

Metoda 2

Dizolvă o linguriţă de miere într-un litru de apă, apoi ţine tulpina în soluţie timp de 12 ore. La fel, doar o treime din lungimea tulpinii trebuie să fie scufundată în apă. După aceste prime 12 ore, mută tulpina într-un alt vas şi toarnă apă până la jumătatea tulpinii.

Metoda 3…

Indiferent de metoda aleasă, trandafirul se va prinde şi va înflori!

Citește mai mult pe Secretele.com

Parteneri