• Home
  • Prima
  • Uluitor: Directori de școli care inventează elevi pentru a-și spori salariile și menține posturile

Uluitor: Directori de școli care inventează elevi pentru a-și spori salariile și menține posturile

Acuzaţie fără precedent la o şcoală în Dolj: „Au descoperit că nu le ajung copiii şi i-au inventat”

Este anchetă la Școala „Damian” din comuna Sadova, județul Dolj, după ce 24 de cadre didactice de la altă instituție de învățământ au depus o plângere, reclamând că circa 27 de copii au fost înscriși fictiv în catalog și în sistemul informatic pentru a fi păstrate posturile de director și secretar.

Reclamația a fost făcută de dascălii Școlii Gimnaziale Sadova în anul școlar 2017-2018, iar potrivit liderului de sindicat din această școală, conducerea Școlii „Damian” ar fi inventat elevi pentru a nu-și pierde personalitatea juridică, dar și pentru a primi mai mulți bani de la stat.

Cristina Gîrd, liderul de sindicat din Școala Gimnazială Sadova, a declarat pentru Mediafax că aproximativ 27 de copii au fost înscriși fictiv atât în cataloagele Școlii „Damian”, cât și în cele ale grădiniței arondate acesteia.

„Ei au descoperit că nu le ajung copiii. Ca să aibă personalitate juridică, trebuie să aibă minim 300 de copii. Le mai trebuiau vreo 30 de copii. Aici intervine inventatul”, a declarat Cristina Gîrd.

În alte școli, unde minoritatea romă nu-și prea trimite copiii la școală, dar ajunși maturi au nevoie de 10 clase pentru obținere permisului de conducere auto, ei figurează fictiv ca elevi, iar diploma de absolvire le este eliberată cu toate că unii nu știu nici literele. Se fac anemic cercetări în unele școli nu doar din Dolj.

Sursa – DIGI24.ro

Parteneri