Un român a minţit că e suspect de coronavirus pentru că voia să fie plimbat cu izoleta. Ce amendă a primit

Un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitatea Crainimăt, judeţul Bistriţa Năsăud, a sunat la 112 şi a minţit că ar putea fi infectat cu coronavirus. În realitate, acesta voia să vadă cum e să te plimbi cu izoleta.
Incidentul a avut loc duminică, bărbatul declarând că a sosit din Italia şi se simte rău.
După ce a ajuns la domiciuliul acestuia, echipajul de intervenţie a constatat că a fost vorba doar de o minciună.

„Azi, 15.03. a.c., în jurul orei 16.30, a fost înregistrat un apel 112 în care un bărbat, cu vârstă de 60 de ani, din Crainimăt, afirma că e întors din nordul Italiei şi prezintă simptome precum febră, tuse şi deficit respiratoriu.
Un Echipaj B2 din Substaţia Beclean a fost alocat pentru a interveni cu măsuri de protecţie adecvate (echipament complet de protecţie biologică).

La faţa locului, s-a constatat faptul că în apelul 112 a fost furnizată o identitate falsă, că persoana în cauză a declarat aspecte neconforme cu realitatea. Drept urmare, echipajul a sesizat dispeceratul, cazul fiind deferit Poliţiei. Agenţii de Poliţie s-au deplasat la faţa locului şi au sancţionat persoana cu o amendă de 5000 de lei”, au declarat reprezentanţii Prefecturii Bistriţa, citați de presa locală, potrivit libertateapentrufemei.ro.