• Home
  • Prima
  • Ursula von der Leyen, către români: Sunteți un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa

Ursula von der Leyen, către români: Sunteți un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa

ursula romania

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, joi, că România este un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa, menţionând că ţara noastră a ajutat nu numai refugiaţii din Ucraina, dar şi Republica Moldova.

„România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România a ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii.
România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova.
România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în Europa. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat”, a spus Ursula von der Leyen, într-o declaraţie comună de presă cu preşedintele Klaus Iohannis, potrivit digi24.ro.

„Uniunea Europeană în ansamblu este alături de oamenii care fug din calea acestui război. În primul rând, vrem să ne asigurăm că le oferim protecţie rapidă şi eficientă. De aceea, ieri, Comisia Europeană a propus activarea unui mecanism temporar de protecţie care ne permite să oferim poporului ucrainean care fuge din calea războiului protecţie, oferindu-le cetăţenilor drepturi de reşedinţă, locuinţe, ceea ce este nu doar un gest de compasiune în vremuri de război, ci este datoria noastră morală, ca europeni.
În plus, am emis ghiduri pentru a simplifica formalităţile la frontieră şi pentru a-i ajuta pe cei care fug din calea războiului să găsească adăpost mai rapid. În al doilea rând, oferim sprijin umanitar pentru a face faţă consecinţelor războiului, atât în ţară, cât şi în statele învecinate. 500 milioane de euro au fost alocate din bugetul Uniunii Europene pentru a face faţă consecinţelor devastatoare ale acestui război atroce.
Cu România am instituit un centru de ajutor umanitar pentru cetățenii ucraineni care ne ajută să direcționăm sprijinul pe care-l primim din toate statele europene aici, în România.
Ne vom aminti permanent hotărârea și curajul poporului ucrainean care constituie pentru toți inspirație și nu vom uita solidaritatea poporului român în aceste momente esențiale”, a spus președintele Comisiei Europene.

Parteneri