VARZĂ A LA CLUJ, O REȚETĂ PENTRU ORICE GOSPODINĂ, GATA ÎN MAI PUȚIN DE O ORĂ

 

Varza a la Cluj este un fel tradiţional specific zonei Ardealului, pe care orice gospodină trebuie să-l înveţe să-l facă. Este delicios şi se face foarte repede. Dacă ți-e poftă de sarmale dar ești în criză de timp sau, pur și simplu, nu vrei să împăturești zece ani la ele, fă asta! În 50 de minute ai o varză delicioasă, gata de a fi servită.

INGREDIENTE
• 500 g carne tocata, amestec de vita si porc
• 150 g orez
• 100 ml bulion de rosii
• 100 g smântâna
• 2 cepe
• ulei
• sare, piper
• 750 g varza murata taiata marunt
PREPARARE
1. Orezul se fierbe în apa cu puţina sare. Ceapa se taie marunt si se caleste în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasa, se adauga carnea si se condimenteaza cu sare si piper.
2. Toate compozi iţile de mai sus se asaza într-o tava de cuptor dupa cum urmeaza: un strat de varza tocata, un strat de orez fiert, un strat de carne, înca un strat de orez si apoi înca unul de varza.
3. Deasupra se toarna bulionul si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarna smântâna, apoi varza a la Cluj se mai da la cuptor pentru 10 minute.

Distribuie prietenilor

Sursa – retete.unica.ro