AM Press Logo
Muzeul Pietrei

ZAALOUK, SALATĂ MAROCANĂ DE VINETE. SEAMĂNĂ CU ZACUSCA DAR E MULT MAI DELICIOASĂ. Iată rețeta!

 

Seamănă la prima vedere cu zacusca noastră dar gustul este mai mult decât diferit. O mâncare extrem de gustoasă, ușor de preparat, care se poate servi atât caldă cât și rece, alături de  pâine prăjită crocantă sau  lipii fierbinți de casă.
INGREDIENTE:
• 1 kg vinete
• 3 căței de usturoi zdrobiți
• 2 lingurițe boia picantă (opțional)
• 2 lingurițe boia dulce
• 1 și 1/2 linguriță chimion
• 350 g pastă de roșii/roșii decojite și tocate
• 200 ml apă
• 1 frunză de dafin
• 1 linguriță zeamă de lămâie
• o mână de pătrunjel proaspăt tocat
• ulei de măsline
• sare și piper după gust
PREPARARE:
1. Cojește vinetele, taie-le transversal sau cuburi. Pune-le într-o tavă, stropește-le cu ulei de măsline, presară sare deasupra și dă-le la cuptorul preîncălzit vreo 30 de minute, până se rumenesc și coc. Scoate-le și lasă-le un pic la răcit.
2. Într-o tigaie mare, sotează usturoiul zdrobit, în ulei de măsline, timp de 30 de secunde. Adaugă și condimentele (în afară de piper și frunza de dafin), mai lasă-le încă 10 secunde în tigaie până să adaugi roșiile tocate, apa, sare, piper și frunza de dafin. Lasă așa 5 minute.
3. Dă de pe foc, adaugă zeama de lămâie și pătrunjelul tocat. Mai adaugă extra ulei de măsline, sare și piper, dacă simți nevoia.

Sursa – retete.unica.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!