Zece simboluri magice care alungă ghinionul!

potcoava alunga ghinionul

Tradițiile și superstițiile lumii au adunat diverse metode care alungă ghinionul. Nu de puține ori ni s-a întâmplat să trecem prin situații nefericite care nu se mai terminau. Credințele vechi spun că unele simboluri sau talismane alungă ghinionul, dacă ai încredere în ele.

Oricât ar părea de amuzante unele dintre ele, s-au păstrat de-a lungul veacurilor și oamenii încă mai cred în puterea lor.

Sarea
Se știe bine azi și este demonstrat științific faptul că sarea are puteri antibacteriene, antiinflamatoare și dezinfectante. Iar aceste puteri au fost apreciate din Antichitate. Din cele mai vechi timpuri, oamenii foloseau sarea să se curețe și de boli, dar și de rele. Se spune că, dacă ghinionul te paște zi de zi, este bine să arunci un strop de sare peste umărul stâng când pleci din casă. S-ar putea să fie un sâmbure de adevăr în această superstiție și să funcționeze!

Usturoiul
Românii obișnuiau să pună un funie cu usturoi în grindă, să le apere casa, familia și animalele de piaza rea și de blesteme. Până în zilele noastre, există credința că usturoiul alungă ghinionul, dacă îl pui la ferestre.

Trifoiul cu patru foi
Cine nu știe azi că, dacă ai nevoie de un strop de noroc, trebuie să cauți un trifoi cu patru foi! Este una dintre cele mai vechi superstiții din Evul Mediu. Doar că azi soiurile de trifoi cu patru foi se întâlnesc peste tot și sunt cele mai cultivate.

Potcoava
Dacă găsești pe drum o potcoavă pierdută de cai, ia-o acasă și pune-o deasupra ușii de la intrare cu brațele în sus. Așa se spune că norocul va rămâne în casa ta, iar cele rele nu pot intra!

Bănuțul norocos
O vorbă veche spune că, dacă găsești un bănuț găurit pe stradă, este bine să îl păstrezi. Alungă ghinionul și aduce mai mulți bani la tine în portofel, mai ales când ai probleme mari financiare.

Clopoței de vânt
Este una dintre cele mai răspândite superstiții despre noroc din Asia. Pune câțiva clopoței la ușa de la intrare, pe balcon sau pe terasă, unde îi bate vântul. Se spune că sunetul clopoțeilor sperie duhurile rele și alungă ghinionul din casa ta.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri