Zina Dumitrescu a fost incinerată, deşi îşi dorea să fie înmormântată

Sâmbătă, 30 martie, Zina Dumitrescu, a fost incinerată la crematoriul Vitan Bârzeşti, în ciuda faptului că dorinţa acesteia era să fie îngropată alături de mama sa.

Celebra creatoare de modă a murit joi, în jurul orei prânzului, la vârsta de 82 de ani, în azilul de bătrâni unde și-a petrecut ultimii şapte ani din viață, confruntându-se cu problemele de sănătate specifice vârstei.

În jurul orei 9, Dana Săvuică, însoţită de o bună prietenă, Valentina Pelinel, dar şi directorul azilului unde creatoarea a locuit în ultimii şapte ani din viaţă, au sosit la crematoriu. Îmbrăcaţi în haine sobre şi vizibil afectaţi, ei au intrat în incinta instituţiei, pe care au părăsit-o în mai puţin de un sfert de oră.

Distribuie prietenilor

Prietenii şi apropiaţii Zinei Dumitrescu au fost consternaţi atunci când au aflat de decizia fiului acesteia de a o incinera întrucât, potrivit lui Cătălin Botezatu, creatoarea nu şi-a exprimat niciodată dorinţa de a fi condusă astfel pe ultimul drum. Din contră, ea ar fi dorit să fie înmormântată alături de mama sa.

Sursa – click.ro