11 alimente care nu expiră niciodată

orez 2

Termenul de ”expirare” este extrem de derutant. Unele alimente au înscrisă data producerii, altele termenul de valabilitate sau data expirării.
Unele din aceste alimente nu se strică niciodată. Chiar dacă au o dată înscrisă pe ele, nu expiră niciodată, potrivit huffingtonpost.com.

Mierea
Nu se strică niciodată. E posibil să își schimbe culoarea sau să se cristalizeze, dar oricând va fi bună de mâncat. Dacă nu vă place cristalizată, plasați borcanul în apă călduță, iar cristalele se vor dizolva.

Orezul. Chiar dacă va prinde o culoare maronie, va fi mereu bun. Asta e valabil pentru orezul alb, sălbatic sau basmati. Cel brun nu are același noroc. Conținutul uleios mai ridicat îl face să râncezească. E bine să fie păstrat vidat, pentru a ține gândăceii la distanță.

Oțetul alb. Rămâne mereu proaspăt. Luați cu încredere, să aveți în casă, mai ales că e bun și la salate, marinade și chiar la curățenie.

Extractul autentic de vanilie. Fiind făcut din alcool, va fi mereu proaspăt și aromat. Nu e valabil și pentru esența contrafăcută.

Sarea. Orice tip de sare va rămâne perfectă pentru consum, timp nelimitat.

Amidonul de porumb. Păstrat în loc întunecat și răcoros, nu expiră niciodată.

Zahărul. Se poate întări, pietrifica, dar nu expiră. Aveți grijă doar să îl țineți în loc uscat și fără insecte.

Continuarea aici

Parteneri