Încearcă și tu! Am aflat secretul cornulețelor pufoase cu dulceață pe care le făcea bunica

 

Este exact reteta bunicii, secretul este să urmați pașii. Cornuletele sunt chiar ușor și rapid de făcut.

Aveti nevoie de următoarele ingrediente:

Distribuie prietenilor

Pentru a prepara aluatul: 400 grame de faina, sucul de la o lamaie, 300 grame de unt, 150 grame zahar pudra, un plic zahar vanilat, praf de sare.

Pentru a prepara umplutura: dulceata de visine, 100 grame de nuci, coaja de la o lamaie, zahar pudra.

Acum, că aveti toate incredientele, urmați pașii de mai jos:

Intr-un bol, amestecati faina cu un praf de sare, untul moale, sucul de lamaie, zahar vanilat si zaharul pudra. Amestecati bine ingredientele, eventual cu ajutorul mixerului.

Lasati aluatul sa stea timp de 30 de minute, apoi se intinde cu sucitorul, se impacheteaza si se procedeaza astfel de 2-3 ori. In acest fel cornuletele vor iesi foarte fragede încat se vor topi în gură.

Separat, nucile se rumenesc usor in tigaie apoi se macina si se amesteca cu dulceata si coaja de lamaie. Intindeti o foaie subtire de aluat si taiati patratele.

Pe fiecare patratel puneti dulceata cu nuci si rulati frumos.

Cornuletele se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor si se scoate cand cornuletele capata o culoare aurie.

La final se pudreaza cu zahar.

Excepționale  devin, chiar dacă sunt bune imediat, după ce se frăgezesc două-trei zile. Dar cine are răbdare să aștepte atât!?