Petrutza Petruta: Maica Domnului este cea mai zeie dintre zeie

petruta 2

Buni zori! Plouă mult, gălețile de apă turnate toate la grămadă acoperă imediat strada cu apă. Ieri mergeam din județul Prahova spre județul Argeș și clipa transformase mașina într-o barcă. Pe geam nu vedeai în stânga sau în dreapta, vedeai doar șoseaua inundată ce se transformase în râu pe care alunecai… Da, ploua lung… Un nor negru ne-a urmărit din Prahova până în Argeș. Ziceai că toți norii s-au transformat în demoni care alergă pe cer și lovesc în viteza lor gălețile în care se păstrează apa cerului, răsturnându-le peste pământeni.

Scrieți uneori parcă în averse iar codul este de taifun pentru că provocați o furtună de cuvinte care încearcă să-i arate omului tainele vieții în versuri care cad în cascadă.
Iubirea este cea mai frumoasă trăire a omului și focul care încălzește inimile alungă norii existenței și aduce căldură în suflet asigurându-ne că: Totul va fi bine!

În ceea ce privește catalogarea poetului în categoria celor care aleargă după mintea lor dusă, aceasta e făcută doar de cei care nu înțeleg că poezia este mărturia talentului unui om cu mintea hăruită de Dumnezeu să scrie versuri.

George Călinescu afirma: „Arta e simbolul eternității” și dumneavoastră prin tot ceea ce ați scris și scrieți dați sens acestei afirmații.

Rima pentru femeie o aveați de când ați apărut pe lume și aceasta o găsim în poeziile pe care le-ați scris pentru zeie. Mama a fost prima zeiță, femeile iubite au fost și ele zeițe de moment iar acum Maica Domnului este cea mai zeie dintre zeie.

Parteneri