• Home
  • Fapt divers
  • 5 lucruri pe care să nu le cureți niciodată cu bicarbonat

5 lucruri pe care să nu le cureți niciodată cu bicarbonat

bicarbonat

Știm deja cât de util este bicarbonatul de sodiu și cât de multe pete poate să curețe. Cu toate acestea, există câteva obiecte pe care nu trebuie să le cureți niciodată cu bicarbonat, pentru că le poți decolora și deteriora.

Oalele de inox sau de aluminiu
Acestea se numără printre obiectele pe care nu trebuie să le cureți niciodată cu bicarbonat. Suprafața lucioasă a inoxului de calitate trebuie menținută cu grijă, ferită de arsuri și pete de grăsime. Dacă apar pete urâte, trebuie înmuiate oalele în apă caldă cu detergent și curățate cu bureți fini. Dacă folosești bicarbonat care este ușor abraziv, acesta va lăsa urme pe inox și îi poate schimba culoarea.

Plita cu inducție
Realizată dintr-o sticlă foarte fină și cu o suprafață lucioasă, plita cu inducție nu se curăță niciodată cu bicarbonat sau cu alte soluții abrazive. Dacă s-a ars un pic de mâncare pe plită, se înmoaie bine doar cu apă și detergent și se curăță apoi cu soluții pentru geamuri, pentru a rămâne lucioasă.

Mobila de lemn lăcuită
Din același motiv pentru care nu este indicat să îl folosești pentru sticlă, geamuri, oglinzi sau suprafețe lucioase, nu trebuie să folosești bicarbonatul nici pentru mobila din lemn lăcuită. Fiind ușor abraziv, chiar dacă înmuiat în apă, bicarbonatul de sodiu mătuiește suprafețele lucioase și le poate decolora, în cazul lemnului lăcuit.

Tastatura de la calculator
Ai grijă să nu cureți niciodată cu bicarbonat tastatura de la calculator sau laptop. Chiar dacă este bine înmuiat cu apă, rămân granule de bicarbonat care nu se dizolvă și care pătrund printre butoane, afectând în timp buna lor funcționare. În câteva zile, este posibil ca unele butoane să nu mai răspundă deloc atunci când le apeși.

Mai mult pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri