7 lucruri pe care trebuie să le ţii secret

Sunt câteva lucruri care merită să fie ţinute întodeauna secret. Să vorbeşti despre ele – oricât de mult ţi-ai dori – nu îţi va aduce nimic bun. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ţii doar pentru tine:

1. Nu face publice cele mai ambiţioase planuri pe care le ai. Ţine-le secret până când eşti pe punctul de a le realiza. Asemenea planuri au întotdeauna şi puncte slabe pe care tu poate nu le-ai observat iar ceilalţi pot profita pentru a le duce ei la bun sfârşit, pentru a te descuraja şi sau pentru a te determine să renunţi.
2.Nu împărtăşi de bună voie informaţii despre activităţile caritabile pe care le-ai desfăşurat. Cea mai mare calitate este să faci fapte bune fără să aştepţi recunoştinţă. Să vorbeşti despre aceste planuri poate foarte uşor aluneca în aroganţă. Dacă simţi această nevoie atunci trebuie să afli motivul real pentru care faci aceste fapte caritabile: din altruism sau din dorinţa de a fi lăudat?
3.Nu dezvălui niciodată secrete despre stilul tău de viaţă. Nu are nici un rost să te lauzi cu informaţii despre cum merge dieta ta, despre faptul că îţi place să dormi dimineaţa până târziu sau despre apetitul tău pentru sex. Dacă vorbeşti cu ceilalţi despre aceste lucruri doar pentru amuzament atunci chiar nu are rost să le faci publice. Nevoia de îi impresiona pe cei din jur şi de a fi lăudat este un semn de dezechilibru emoţional.
4.Un alt lucru care merită să fie ţinut ascuns sunt acele momente când ai dat dovadă de curaj sau eroism. Cu toţii trebuie să facem faţă, zi de zi, diverselor provocări ale vieţii – atât cu lumea exterioară cât şi cu cea interioară, cu gândurile noastre. Încercările prin care treci pentru a te descurca cu ambele trebuie să fie cunoscute şi răsplătite pe măsură. Nu ţine însă de tine să apreciezi dacă sunt demne sau nu de apreciere – în asta constă lecţia.

Continuarea pe femeide10.ro