• Home
  • Fapt divers
  • Ai în casă aceste plante? Dacă nu, cumpără-le, fiindcă absorb fumul de țigară, radiațiile și…

Ai în casă aceste plante? Dacă nu, cumpără-le, fiindcă absorb fumul de țigară, radiațiile și…

plante protectoare 1

Procură neapărat aceste plante care oferă protecție împotriva radiațiilor, a chimicalelor, și a fumului nociv de țigară.

Oxigenul este indispensabil vietii.

Cu toate acestea, de multe ori uitam de importanta lui sau ajungem sa ii subestimam efectele si proprietatile. Este esential sa ne asiguram ca aerul pe care il respiram este curat si bogat in oxigen.

Dar cum sa respiri aer curat cand toate orasele sunt poluate? Afara suntem expusi noxelor, dar putem macar sa transformam locuinta intr-o mica oaza de aer proaspat si curat. Si nu e nevoie neaparat de filtre de aer, pentru ca putem sa apelam la plante. Pe langa faptul ca filtreaza si imbunatatesc calitatea aerului pe care il respiram, acestea sunt ideale inclusiv pentru decorul locuintei.

Pe langa faptul ca filtreaza aerul, plantele absorb si radiatiile nocive emise de televizoare, si elimina mirosurile toxice emise de vopseluri, solventi si anumiti agenti de curatare. Stiai ca e nevoie de o planta pentru fiecare 25 de m2 de spatiu?

Smochinii, ferigile, dracaena si cactusii absorb radiatiile nocive emise de televizoare si mirosurile toxice.

Iata cateva plante care ofera o protectie sporita impotriva radiatiilor, a produselor chimice, si a fumului nociv de tigara:

Dracaena

Pe langa faptul ca este o planta ornamentala deosebit de aspectuoasa si usor de intretinut, dracaena este foarte rezistenta la diferentele de temperatura. Are nevoie de lumina suficienta, dar trebuie sa ai grija sa o feresti de lumina solara directa, precum si de curent, si trebuie sa o uzi in mod periodic. Dracaena reduce concentratia de formaldehida si neutralizeaza vaporii toxici emanati de agentii de curatare, vopseluri, solventi, spray-uri si deodorante, fiind un minunat purificator natural al aerului.

Ficusul

Aceasta planta este ideala pentru locuintele in care se fumeaza. Neutralizeaza fumul de tigara, protejand intreaga familie de efectele sale nocive. Ficusul reduce, de asemenea, concentratia de dioxid de carbon, trielina, monoxid de carbon, precum si de chimicale volatile ale vopselurilor si lacurilor. Este important sa o uzi frecvent si sa ii asiguri multa lumina solara.

Feriga

Aceasta planta reduce concentratia de formaldehida din mobilier, cleiuri, vopseluri, detergenti, tesaturi si perdele. Are nevoie de multa umiditate si nu trebuie expusa la lumina solara directa.

Mai mult pe Secretele.com

Parteneri