Ana Luciana Avramescu: La mulți ani, mama!

luciana avramescu 1 1

De 12 ani, data de 29 martie si cea de 14 august vestesc cele mai frumoase momente ale mele, repere în calendarul personal care nu cuprinde foarte multe zile cu o strălucire specială. Zilele părinților mei.

Mâine este ziua mamei. Am stat departe de ei până azi. Au venit pentru a petrece cu mine, de fapt pentru a fi împreună. Am privit, stând la poartă, șoseaua care de fiecare dată aducea o mașină, dar nu era a lor. Perioada aceasta de 18 zile fără ei mi-a arătat cât de mult îi prețuiesc, cât de necesari sunt sufletului meu.

Seara, când veneam acasă cu bunicii pentru a hrăni animalele ( veneam din satul vecin, Apostolache), priveam câteva momente drumul. Speram să îmi facă o surpriză și să vină acasă. Așteptam, apoi mă resemnam. Nu vedeam în depărtare mașina neagră, cu marca și numărul pe care îl știam.

Plecam și, stând la bunici, în pat, uitându-mă la știri, așteptam să mă sune unul dintre ei. Mă plictiseam, așa că îi sunam eu. Minutele puține pe care le petreceam auzindu-le vocea, îmi arătau cât de importante sunt momentele alături de ei.

Azi, s-a întâmplat în sfârșit. A apărut mașina care arăta simbolic, faptul că ei, în lupta cu tot ce e rău, au repurtat o victorie. Victoria ca ai mei să vină, să se reîntoarcă, acasă. Am văzut puterea și dragostea de care îmi era dor. Au intrat în curte și mi-am întâmpinat parinții cu iubirea strânsă în pântecul dorului. Am încălcat toate regulile îmbrățișării, interzise azi, i-am strâns și m-au strâns în brațe, virusul singurătății fiind singurul de care mă tem cu adevărat.

Mâine, 29 martie este una din zilele speciale . Este ziua mamei. La multi ani, mami! Să nu mai plecați!

Parteneri