Ana Luciana Avramescu: Subiectul subiect

Astăzi m-am gândit să scriu continuarea articolului ,,Subiectul nesubiect”. Dacă îmi amintesc cum începeam acolo, aș spune am un subiect foarte bun, nu-l știu clar, dar știu că există. Ca subiect sau ca nesubiect, dar tot subiect rămâne.
Nu vom vorbi despre sănătate, căci de ea toți ne plângem, nu vom vorbi de viața tatălui meu. De a mamei nici atât. Nu că n-ar fi interesante. Vom vorbi despre mine, nu la coafor sau la spa, ci în cărți și cuvinte.

Pentru a-mi povesti puțin din cealaltă vacanță de vară, vă voi spune ce cărți am citit: Contele de Monte Cristo, Robinson Crusoe, Aventurile lui Tom Sawer, Aventurile lui Hakleberry Finn, 20.000 de Leghe Sub Mări, Colț Alb, Coliba Unchiului Tom, Aventurile Baronului Munkhousen și altele câteva. Vacanța aceasta este puțin mai săracă, ceea ce-l face pe tata să mă dojenească. Am citit doar: Odiseea lui OLLIE, 100 CITIES OF THE WORLD (The most fascinanting cities around the globe) și Despre Singurătate (romanul tatei).

Din cartea cu orașe m-au impresionat mai ales următoarele: Istanbul ( pentru că este așezat pe două continente, Europa și Asia), Jerusalim ( pentru Muntele Măslinilor, Zidul Plângerii și Moscheea Omar), Bruxelles ( pentru Piața Veche), Paris ( pentru Turnul Eiffel), Atena ( pentru Cetatea Acropolis), New York ( pentru Statuia Libertății) și încă alte câteva orașe.
Orașele acestea înșirate nu sunt văzute toate cu ochii mei decât Jerusalimul unde am ajuns când eram prea mică pentru a-mi aminti ce am vizitat. Țin minte doar că eram cu un grup de turiști și am parcurs traseul care amintește viața lui Iisus.
Dorința mea pentru această vacanță este o vizită la Paris, pentru a vedea Turnul Eiffel și, dacă pot, să devin un om mai cult. Știu că nu e ușor, mai ales că simt mereu nevoia să mă joc.
Cam ăsta mi-a fost subiectul subiect! Ne auzim data viitoare cu alt articol nelogic dar, de fapt, logic!
Ana Luciana Avramescu, elevă în comuna Sângeru

Distribuie prietenilor

(text publicat pe femeide10.ro)