Andra, îndrăgită de mulţi, aspru criticată de Luminiţa Dobrescu: „Cea mai mare obrăznicie …”

Luminiţa Dobrescu (72 de ani), prima cântăreaţă din România care a câştigat trofeul Cerbul de Aur, a criticat-o aspru pe Andra (32 de ani) pentru o afirmaţie făcută pe scena Sălii Palatului.

În 1969, Luminiţa Dobrescu a câştigat prestigiosul trofeu Cerbul de Aur graţie interpretării piesei „Of, inimioară“.
Într-o postare pe Facebook, Luminiţa Dobrescu s-a arătat indignată de o afirmaţie făcută de Andra în timpul unuia dintre spectacolele „tradiţional“ susţinute anul trecut la Sala Palatului. După interpretarea alături de Lidia Buble a piesei „Of, inimioară“, Andra a declarat: „Cine o zis că generaţia nouă nu ascultă şi nu cântă muzică populară? Iată dovada! Felicitări!“.

În shimb, Luminiţa Dobrescu a catalogat afirmaţia că piesa este din folclor drept „cea mai mare obrăznicie posibilă şi o lipsă totală de respect“, precizând că melodia a fost compusă de Edmond Deda. „Hahahahaha! Să auzi şi să nu crezi… Andra cântă «muzică populară» şi afirmă cu mult curaj cum că piesa «Of, inimioară» este folclor românesc! Este cea mai mare obrăznicie posibilă şi lipsă totală de respect faţă de o piesă sacră a muzicii uşoare româneşti, cu o dublă valoare în istoria acesteia. Compozitorul este Edmond Deda! Şi nu a scris manele!“, a scris artista pe Facebook, potrivit adevarul.ro.