Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale: Regele Mihai este într-o stare foarte precară de sănătate

 

Regele Mihai este într-o stare foarte precară de sănătate, a anunțat miercuri seară, în exclusivitate la TVR 1, şeful Casei Majestăţii Sale, Andrew Popper.
Acesta a răspuns pentru prima dată mai multor întrebări legate de relația Regelui cu fostul Principe Nicolae.
Andrew Popper: „Îmi vine în minte una dintre expresiile favorite ale Majestății Sale: ‘Putem ierta, dar nu putem uita’. Deci eu nu știu dacă el l-a iertat sau nu pe domnul Medforth-Mills, însă sunt două lucruri complet separate – nu e vorba de iertare, este vorba de faptul că el și-a exprimat în mod clar, Majestatea Sa, că nu dorește să-l vadă. Asta nu înseamnă că l-a iertat sau dacă nu l-a iertat. Majestatea Sa a îndepărtat titlul de Principe și l-a îndepărtat din linia de succesiune. Majestatea Sa a spus foarte clar care au fost motivele. Majestatea Sa a semnat acest act în prezența unor membri ai Consiliului Regal (…) Decizia a fost luată în mod foarte ferm de Majestatea Sa în fața Consiliului Regal, deci membrii Consiliului Regal, inclusiv Principele Lorenz al Belgiei poate să afirme acest lucru, decizia a fost luată de Majestatea Sa, documentul a fost semnat de Majestatea Sa în prezența unor membri ai Consiliului Regal”.
Avocatul fostului Principe Nicolae, Radu Enache, a declarat pentru Știrile TVR că nepotul Regelui nu a semnat niciun decret de luare la cunoștință pentru că nu i s-a adus la cunoștință decretul în mod original. „I-au trims scanat”, a indicat Radu Enache.
Pentru că nu a primit documentul în original, Nicolae a avut dubii că ar fi fost semnat de fostul suveran.
Întrebat de realizatorul TVR daca mai există vreo șansă ca Nicolae să-și vadă bunicul, șeful Casei Majestăţii Sale a spus că se va întâmpla numai dacă Regele va dori acest lucru.

Sursa – stiri.tvr.ro